Mark D. Smith / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: SIXERSI PROPUSTILI ŠANSU ZA IZNENAĐENJE Šarić solidan u porazu, Westbrook 32. triple-doubleom sredio Jazz!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 12. ožujak 2017. 01:56

Philadelphia 76ersi imali su priliku uzeti vrijedan skalp u gostima, ali su na kraju poraženi od L.A. Clippersa 106-98 u neizvjesnoj završnici utakmice.

Ušla je momčad iz Phile s plus četiri u zadnju četvrtinu, držali su izjednačen rezultat samo pet minuta prije kraja, ali onda su se Clippersi mini serijom odvojili na plus deset dvije minute do isteka vremena i preostalo je samo pogoditi koje slobodno bacanje i zaključiti priču. Šteta za pulene Bretta Browna koji su tijekom utakmice davali naznaka da bi mogli iznenaditi favorizirane domaćine, samo da bi ostali kratki par metara pred ciljem.

Pobjedi Clippersa svoj obol dao je udarni trojac Chris Paul - Blake Griffin- DeAndre Jordan, od kojih je prvi zabio 30 poena uz 7 asista, drugi dodao 15 poena, 10 skokova, 6 asista, 3 ukradene lopte i enormnu količinu energije i borbe kad je najviše trebalo, a treći je uz 19 poena imao i 20 skokova, 4 dodavanja, 3 blokade i za njega impresivnih 70 posto s linije slobodnih bacanja (7/10).

Kod Sixersa je odličnu partiju s klupe pružio rezervni centar Richuan Holmes koji je za 27 minuta zabio 24 poena (šut iz igre sjajnih 10/14) i uhvatio 9 skokova, a drugi strijelac momčadi bio je Dario Šarić. "Homie" je uz skroman šut za 35 minuta zabio 16 poena (6/17 iz igre, trica 2/5, slobodna bacanja 2/2) uz 5 skokova, 2 asista, jednu blokadu i veliki trud u obrani. S nešto racionalnijim šutom iz igre, Okafor i Covington su dodali 14, odnosno 13 poena za momčad iz "Grada bratske ljubavi".

Šarić u svakom slučaju jača svoj argument za novaka godine, budući da u 13 utakmica od 8. veljače zabija 19.6 poena, hvata 8.4 skoka i ima 3.7 dodavanja u prosjeku, a pritom iz igre šutira 48,7 posto - prema ESPN-u, u istom razdoblju se takve ili veće brojke imaju samo Giannis Antetokounmpo, DeMarcus Cousins, LeBron James i Russell Westbrook. Nije loše društvo, složit ćete se.

I dok Sixersi nastoje uloviti pokoju pobjedu, Russell Westbrook nastavlja svoj pohod prema rekordu za koji se nije mislilo da može biti srušen. U domaćoj 112-104 pobjedi protiv najbolje obrambene momčadi lige, Utah Jazza, Russ je zabio 33 poena (šut iz igre 9/26, trica 3/10, slobodna 12/13) uz 14 asistencija, 11 skokova i po dvije blokade i ukradene lopte.

"Uradi sam" zvijezdi OKC-a ovo je već 32. triple-double sezone, kojim se odvojio od Chamberlaina na drugom mjestu svih vremena i sad mu fali još devet takvih partija da dostigne velikog Oscara Robertsona koji je 61/62 ostvario čak 41 triple-double u sezoni - prema sadašnjim projekcijama ESPN-a, Russ će biti doći jako, jako blizu rušenju rekorda. Inače, u 32 utakmice ove sezone kad je Westbrook imao više od 10 poena, skokova i asista, Oklahoma je pobijedila u njih 26.

No, Jazz ne bi pao da nije bilo i doprinosa suigrača, ponajprije Oladipa koji je postigao 22 poena te Kantera i Taja Gibsona koji su uz svojih 16, odnosno 15 poena uhvatili i po 6 skokova svaki. Dvoznamenkast je bio i novozelandski centar Steven Adamas koji je uz 11 poena imao i 9 skokova.

U momčadi iz Salt Lake Cityja, koja je igrala bez ozlijeđenog Rudyja Goberta, svoje obrambene tvrđave, zakazala je prva petorka u kojoj nitko nije zabio više od 9 poena pa su najbolji strijelci s klupe bili Alex Burke (22) i Dante Exum (21).

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 02:15