Dan Hamilton / USA Today Sports / Reuters
LEBRON RADI - ŠTO POŽELI

VIDEO: SRUŠEN JE POVIJESNI REKORD NBA LIGE Nevjerojatni prvaci s nestvarnom razlikom razbili Boston i najavili šetnju do velikog finala!

Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2017. 10:43

Aktualni prvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi u velikom stilu jure prema velikom finalu NBA lige. LeBron i društvo su u drugoj gostujućoj utakmici finala Istočne konferencije pregazili Boston Celticse s nevjerojatnih 130:86, otišli na 2:0 u seriji i ispisali povijest.

Cleveland je već na poluvremenu imao nevjerojatan 41 poen prednosti, što je novi impresivni rekord NBA doigravanja. Naime, rekordnu razliku dosad su držali Detroit Pistonsi iz 1987. godine, a bila je točno 40 poena.

Cavse su do druge pobjede u seriji ponovno nosili nezaustavljivi LeBron James sa 30 poena, sedam asistencija, četiri skoka i isto toliko ukradenih lopti, Irving je dodao 23 poena, a Kevin Love 21 uz 12 skokova.

Cleveland je od početka kontrolirao utakmicu, na kraju prve četvrtine vodi sa 14 koševa da bi tu prednost povećao na čak 41 koš na poluvremenu i na 46 koša nakon tri četvrtine.

Treba reći i da su Celticsi drugo poluvrijeme igrali bez Isaiaha Thomasa (17) koji je ozlijedio desni kuk, a najbolji strijelac u njihovim redovima bio je Jaylen Brown sa 19 poena

Slijede dvije utakmice u Clevelandu (prva je u nedjelju), a kako sada stvari stoje, prvaci su na najboljem putu da i treću seriju u doigravanju zaključe bez poraza - s nestvarnih 12-0.

Linker
03. svibanj 2024 05:25