Jusuf Nurkić i Dwight Howard
 Jason Getz / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: VAŽNA POBJEDA BLAZERSA, SJAJNOG NURKIĆA NAHVALIO TRENER KNICKSA 'On je talentirani, velik i snažan tip koji zna igrati!'

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. ožujak 2017. 08:48

U noći u kojoj je većina sportskih fanova u SAD-u gledala prve utakmice Sweet Sixteena na NCAA turniru (bravo za Xavier koji je srušio Arizonu), Portland Trail Blazersi izborili su važnu pobjedu u borbi za osmo mjesto Zapada, svladavši Knickse 110-95.

Domaću momčad je do pobjede vodio sjajni Damian Lillard koji je zabio 30 poena uz 5 asista i 4 skoka čime je skoro ostvario sjajne brojke od 31.2 poena, 5.6 asistencija i 4.6 skoka koje prosječno postiže nakon All Star pauze. Lillardov prvi pomagač bio je, jasno, C.J. McCollum koji je ubacio 20 poena, dok je Jusuf Nurkić postigao novi double-double s 16 poena (šut iz igre 6/9, slobodna 4/7) i 10 skokova, kojima je dodao i 3 asistencije.

Bivši centar Cedevite oživio je karijeru dolaskom u Portland i sad je nesumnjivo treći igrač Blazersa za koje igra na double-double prosjeku od 14.2 poena i 10 skokova, plus 3.3 asistencije, 2.1 blokade i 1.5 ukradenih lopti po utakmici. A da je riječ o suradnji na obostrano zadovoljstvo govori i omjer Blazersa od 9 pobjeda i 6 poraza otkako su Nurkića izvukli iz sjene Nikole Jokića u Denveru.

- On je talentirani tip. Velik , snažan i zna igrati. Može puniti koš iz posta, a može i dodati loptu. Kad Lillard i McCollum idu na ulaz, znaju bit otvoreni što stvara pritisak na Nurkića, a on može izvesti ta dodavanja - nahvalio je Bosanca trener Knicksa Jeff Hornacek.

U gostujućoj momčadi najbolji je bio Porzingis s 18 poena, 9 skokova i 3 blokade, dok je Courtney Lee ubacio 16 poena u novom porazu kluba čiji gazda, GM-ovi i treneri već godinama ne znaju što će i kako će. S druge strane, Blazersi su opet došli na pobjedu manje i poraz više od Nuggetsa s kojima se bore za ulazak u playoff i čari igranja protiv Warriorsa u prvoj rundi.

Toronto Raptorsi pak nastavljaju bitku s Wizardsima za treće mjesto na Istoku kojima su se sasvim približili gostujućom pobjedom protiv Miamija. Igrači Heata ekspresno su krenuli u utakmicu i napravili prednost od 15 razlike pred kraj prve četvrtine, ali su se Raptorsi probudili i na krilima DeRozana uvjerljivo dobili sljedeće tri četvrtine i pobijedili sa 101-84.

DeRozan je prvi put u karijeri drugu utakmicu u nizu postigao više od 40 poena (jučer točno 40 i šut iz igre od 14/25, slobodna bacanja 12/13), dok su Norman Powell i Delon Wright s klupe dodali 14, odnosno 13 poena. U momčadi Heata je Whiteside s 13 šavova na ruci zabio 16 poena uz 14 skokova, a Goran Dragić je zabio 13 poena (uz loš šut od 5/18 iz igre) i dodao po 7 skokova i asistencija.

Miami, koji je ne tako davno bio na omjeru od 11-30, je usprkos porazu zadržao osmo mjesto na Istoku s omjerom 35-37, ali sada imaju samo pobjedu prednosti ispred Bullsa i Pistonsa.

Novu pobjedu upisala je sinoć i druga momčad lige, San Antonio Spursi, koji su s 97-90 na domaćem terenu svladali Memphis Grizzliese. Igrajući u "vojničkim" dresovima Spursi su tijesnu utakmicu dobili najviše zahvaljujući svojem udarnom dvojcu Leonard-Aldridge, od kojih je prvi zabio 19 poena uz 7 skokova i 4 asista, dok je drugu ubacio 23 poena uz 8 skokova i tri blokade.

Budući da je Memphis trenutno sedma momčad Zapad, ovaj ogled mogli bismo gledati u prvoj rundi playoff-a, što je Spursima dalo dobar uvid u žestoku borbu koja ih potencijalno čeka.

- Za momčad i mene osobno je dobro da ovu borbu za svaki posjed doživimo već sad, umjesto da nas "lupi" u doigravanju - rekao je Leonard nakon utakmice.

Za Grizzliese je Mike Conley zabio 22 poena uz 6 asistencija, a još je samo Marc Gasol zabio više od 10 poena u gostujućoj momčadi (13).

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 17:02