screenshot youtube
SVEUČILIŠNI PRVACI

VIDEO: WILDCATSKI STIGLI DO DRUGOG NASLOVA U TRI GODINE Majstor ušao s klupe i utrpao 31 koš za veliko slavlje Villanove

Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2018. 11:44

Košarkaši sveučilišta Villanova osvojili su naslov američkog sveučilišnog prvaka (NCAA) pobijedivši u finalu u San Antoniju pred 67,831 gledatelja Michigan 79-62.

Za Villanova Wildcatse to je drugi naslov u posljednje tri godine te treći u povijesti. Prije dvije godine slavili su protiv North Caroline, a premijernu titulu dohvatili su 1985. pobijedivši u finalu Georgetown.

Junak finalne utakmice bio je Donte DiVincenzo koji je ubacio 31 koš, što je novi rekord za igrača koji je ušao s klupe. Michigan je imao odgovore za suparničku prvu petorku, ali ne i za DiVincenza.

"Nisam niti sanjao da me čeka ovako sjajna večer. Dobro sam ušao u utakmicu i visok ritam sam zadržao do kraja," kazao je 21-godišnji bek.

Michigan je bolje otvorio utakmicu i sredinom prvog poluvremena je poveo 21-14. Međutim, tada je DiVincenzo uzeo stvar u svoje ruke i do poluvremena su Wildcatsi poveli 37-28. Na početku drugog dijela Michigan je smanjio zaostatak na sedam koševa (37-30), no uslijedila je serija 7-0 za +14 (44-30). Osam minuta prije kraja Villanova je imala i +18 (62-44) i već tada je bilo jasno tko će na koncu slaviti.

"Ovo je izvan mojeg razumijevanja," kazao je trener Jay Wright koji je na klupi Wildcatsa osvojio drugu titulu.

Villanova je u doigravanju na putu do naslova upisala šest uvjerljivih pobjeda. Pobijedila je Radford (+26), Alabamu (+23), West Virginiju (+12), Texas Tech (+12), Kansas (+16) i na koncu Michigan (+17).

"Imamo sjajnu i talentiranu ekipu. Nikada ne znam tko će imati dobru noć. Večeras je to bio Donte," dodao je Wright koji Wildcatse vodi već 17 godina.

U pobjedničkim redovima odličnu predstavu pružio je i Mikal Bridges ubacivši 19 koševa uz četiri skoka, dok je Omari Spellam upisao osam koševa i 11 skokova. Kod poraženih najefikasniji su bili Muhammad-Ali Abdur-Rahkman sa 23 koša i Moritz Wagner sa 16 koševa i sedam skokova.

Dodajmo kako je na na Final Fouru u San Antoniju nastupio i jedan hrvatski košarkaš, Bruno Skokna. Bivši igrač Cibone član je Loyole koja je u polufinalu izgubila od Michigana 57-69.

Linker
06. svibanj 2024 19:36