Ivica Zubac i Terry Rozier
 Jayne Kamin-Oncea / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: ZUBAC ODLIČAN U TEŠKOM PORAZU Paul posjeo sina u krilo kad su Clippersi samljeli Lakerse, double-double Nurkića

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 22. ožujak 2017. 08:53

Gradski "derbi" u Los Angelesu, koji ti zapravo nije, završio je uvjerljivom 133-109 pobjedom Clippersa nad Lakersima. Utakmica je bila riješena još i prije kraja prvog poluvremena na koje su igrači Doca Riversa otišli s prednošću od 30 razlike, što su do početka zadnje dionice povećali na plus 34.

Bilo je to dovoljno da Chris Paul ode na klupu nakon ubačenih 27 poena u 25 minuta (plus 8 skokova i 4 asista), smjesti sina u krilo i u miru pogleda kraj utakmice u kojoj su Lakersi realno bili bez šansi i prije nego je počela. Osim jednog od najboljih playmakera današnjice čak je 7 igrača Clippersa zabilo više od 10 poena, među kojima se posebno istaknuo J.J. Redick koji je za samo 18 minuta utrpao 24 poena uz tek dva promašena šuta.

Kad je već razbijena iluzija o kompetitivnoj utakmici, navijači Lakersa mogli su promatrati razvoj njihovih mladih nada, od kojih je rookie Brandon Ingram (inače sve bolji u zdanje vrijeme) zabio 21 poen uz 5 skokova, D'Angelo Russell je dodao 18 poena i 5 asista, dok je Julius Randle postigao 17 poena i uhvatio 9 skokova.

Velikih 36 minuta vrlo dobro je iskoristio Ivica Zubac koji je zabio 17 poena (šut iz igre 8/14, slobodna bacanja 1/2), uz 7 skokova, 3 dodavanja i po jednom ukradenom loptom i blokadom. U vrijeme kad je mladi centar iz Čitluka bio na terenu, Lakersi su imali negativnu razliku od minus 6, bolju nego u 12 minuta kad je sjedio na klupi.

Važnu pobjedu (93-90) u očuvanju pozicije za playoff izborili su Milwaukee Bucksi u gostima kod Portlanda, čiji su igrači propustili izjednačiti se s Denverom na osmoj poziciji Zapada.

Kod Bucksa je Kris Middleton ubacio 26 poena, dok je Giannis Antetokounmpo dodao 22 poena i 8 skokova - nitko drugi iz gostujuće momčadi nije ubacio preko 10 poena. Od Blazersa su najbolji bili Damian Lillard s 31 poenom (ali i promašenom tricom pred kraj utakmice koja bi potencijalno donijela produžetak) i 7 asista, C.J. McCallum je ubacio 21 poena, a opet je vrlo dobar bio i Jusuf Nurkić s 11 poena, 14 skokova, asistom i po 2 ukradene lopte i blokade.

Sjajnu utakmicu Raptorsa i Bullsa (pobjeda Toronta 122-120 u svojoj dvorani) zasjenila je pak velika tučnjava Robina Lopeza i Sergea Ibake krajem treće četvrtine.

Centar Bullsa započeo je okršaj izbijanjem lopte iz ruku Ibaki nakon što ga je ovaj (valjda?) gurnuo, što je odmah eskaliralo u obračun šakama koji su smirili tek njihovi suigrači i klupski službenici. Na kraju su obojica zasluženo zaradila isključenje, a nesumnjivo im slijede i pozamašne novčane sankcije i suspenzija na određeni broj utakmica.

Tučnjava na stranu, najbolji igrač utakmice bio je DeMar DRozan koji je za Raptorse zabio 42 poena uz 8 asistencija i 7 skokova, dok je Ibaka prije isključenja ubacio 16 poena uz 6 skokova. Za Bullse je Jimmy Butler ubacio 37 poena uz 10 skokova i 6 dodavanja, dok je Rondo postigao 24 poena kojima je dodao i 8 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 10:40