Šime Šokota
CIBONA ŽIVI VJEČNO

Vjerovnici pristali na sporazum: 'Nitko od nas ne želi biti grobar Cibone'

Svima je jasno da će potpisivanjem sporazuma prva na naplati biti četvorica igrača s blokadama na HKS-u, isto tako, svi bi trebali dobiti svoje novce u roku u 60 dana
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. veljača 2011. 12:32

Informacije su govorile da su u ponedjeljak ujutro od 27 vjerovnika Cibona samo dvojica ostala sporna, riječ je bila o Daliboru Bagariću i Lukši Andriću. Međutim, iako je Bagarić još u nedjelju tvrdio da je njegov stav čvrst, u ponedjeljak je popustio. Niti Lukša Andrić nije želio ostati jedini kao kamen spoticanja i na sebe preuzeti križ, koji u konačnici može značiti i kraj Cibone . Ukupno, u 15 sati, kad su se pod Tornjem pojavili odvjetnici i zastupnici igrača koji su postali vjerovnici Cibone, svi su željeli napraviti pomak prema konačnom dogovoru.

Nikša Prkačin stigao je na sastanak samo da bi se ispričao vjerovnicima zbog sporne odredbe u prijedlogu sporazuma, odredbe prema kojoj bi se dionice ispisale na ime vjernika samo ako klub ode u privatizaciju u sljedećih pet godina, taj će se vremenski rok u budućem sporazumu izbjeći. No, kad je Prkačin želio napustiti sastanak, odvjetnici i zastupnici su ga zadržali na njemu.

Na koncu, pao je dogovor da odvjetnik Dalibora Bagarića Mladen Prka u “roku odmah” sastavi sporazum koji bi bio predložak za sve vjerovnike, a prema “gabaritima” koje je dala Cibona i prema željama zastupnika. Ne moraju svi pristati na 50 posto isplate u roku 60 dana i ostatka u dionicama, neki, koji to žele, mogu pristati i na 35 posto sada, 35 posto u sljedeće dvije-tri godine i 30 posto u budućim dionicama.

Odvjetnik Prka bi već tijekom današnjeg dana trebao u Cibonu poslati sporazum, a Cibona, ako sve bude u redu, imat će vremena do srijede platiti četiri igrača s blokadama na HKS-u - Bagarića, Andrića, Vukušića i Trohu - te nastupiti u punom sastavu na završnici Kupa. Izvedivo?

- Mislim da jest. Postoji dobra volja i vjerujem da će se sve izvesti. Nitko od nas nije želio postati grobar Cibone, a jasno nam je bilo da ako ne pristanemo na ovu ponudu, dolazimo u opciju po kojoj je izvjesno da ostanemo bez ičega - kazao je Duško Mišković, koji je zastupnik nekoliko zainteresiranih u ovom sporu, Homana, Andersona, Kusa, Vukušića, Vrankovića...

U isto vrijeme svima je jasno da će potpisivanjem sporazuma prva na naplati biti četvorica igrača s blokadama na HKS-u, isto tako, svi bi trebali dobiti svoje novce u roku u 60 dana. Odnosno dio novca.

Tako jamči nova Cibonina uprava, koja u isto vrijeme tvrdi da ima planirana tri milijuna eura - ali sa strane, ne na računu - s kojima je stanju podmiriti dogovorene dugove i račun kluba svesti na pozitivnu nulu. Prema tom scenariju, Cibona bi za dva mjeseca, s ta tri milijuna eura sponzorskog novca, ne javnih, ne državnih, nakon gotovo dva desetljeća krenula u novi život neopterećen prošlošću i napokon bi trebala početi izgledati kao ozbiljan klub.

Čovjek koji je odigrao veliku ulogu u ovom “spajanju stolova i ideja” jest Nikša Prkačin. On je s jedne strane bio osoba koju su čelnici kluba uključili u pregovore, osoba koja je pronašla i model koji bi mogle prihvatiti obje strane i osoba bez koje bi stečaj, kako se sada čini, bio posve izvjestan.

- Mogu reći da sam optimist. Odvjetnici pišu sporazum, ako u njemu bude sve ono što smo dogovorili, vjerujem da smo blizu rješenja. Kažem, ja sam optimist.

Linker
06. svibanj 2024 03:48