NBA LIGA

Wade 'ukrao' Božić Jamesu na povratku u Miami, Westbrook pobijedio Spurse

Russell Westbrook ove sezone definitivno je preuzeo poziciju gazde momčadi iz Oklahome. U velikoj 114-106 pobjedi nad Spursima playmaker Thundera ubacio je 34 poena uz 11 asista, 5 skokova i 5 ukradenih lopti
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 26. prosinac 2014. 12:14

Na početku sezone Lebron James odradio je svoj povratak u Cleveland uz gromoglasnu podršku oduševljenih navijača. Na Božićnu večer drugi doček bio je na redu – Cavsi su gostovali kod Miamija kojem je Lebron u proteklih četiri sezone igrao četiri finala i osvojio 2 naslova NBA lige. Lipanjski poraz od Spursa i navodna nostalgija natjerali su „Kralja“ da se vrati u svoj prvotni dom i po drugi put u karijeri ostavi za sobom klub u nevolji.

Ljudi na Floridi ipak nisu bili toliko ogorčeni Lebronovim odlaskom/povratkom u Cleveland te su ga na početku utakmice pozdravili glasnim pljeskom s tek pokojim zalutalim zviždukom. Još topliji bio je pozdrav bivšeg kolege iz tima, Dwyanea Wadea. Momci su se grlili, ćaskali i smijali prije i tijekom utakmice u naizgled toploj obiteljskoj atmosferi.

No, igrala se utakmica, a kako je cilj igre pobijediti, obojica su duh darivanja ostavili po strani. Uspješnije se u ulogu Grincha uživio Wade koji je sa 31 poenom, 5 skokova i 5 asista predvodio Heat do pobjede i 'ukrao' Lebronu Božićnu pobjedu. Mada, jednako zaslužan za to bio je i Loul Deng koji je uz odličnih 25 poena, 8 skokova i 8 asista cijelu večer igrao obranu na Lebronu. James je utakmicu završio 30 poena, 8 asista i 4 skoka, dok je Irving pridodao 25 za Cavse.

Russell Westbrook ove sezone definitivno je preuzeo poziciju gazde momčadi iz Oklahome. U velikoj 114-106 pobjedi nad Spursima playmaker Thundera ubacio je 34 poena uz 11 asista, 5 skokova i 5 ukradenih lopti za najbolju predstavu Božićne večeri. U pobjedi nad sve aktualnim prvacima Ibaka je pridodao 21 poena, dok je novozelandski centar Adams imao 16 poena i 15 skokova. U izjednačenoj momčadi Spursa sedmorica igrača postigla su preko 10 poena, a izdvajamo učinak Ginobilija koji je uz 11 poena imao 13 asista i 7 skokova.

U preostale dvije utakmice Bullsi su predvođeni Gasolom očekivano pobijedili Lakerse, dok je meč Warriorsa i Clippersa završio pobjedom potonjih. S obzirom na rivalstvo ovih momčadi iz Kalifornije, utakmica je bila svojevrsni antiklimaks u kojem je loš šut Kerrove ekipe u zadnjoj četvrtini Warriorse koštao pobjede.

Linker
25. travanj 2024 03:55