Tom Dubravec / CROPIX
CRTICA S GRIPA

ZA MALAKSALU HRVATSKU KOŠARKU SIN SLAVNOG TRENERA JE PRAVA VIJEST 'Tata mi svaki dan daje savjete, ponekad me izmori, ali znam da ga moram slušati'

Ivan Perasović, 17-godišnja je nada Splita i zlatni kadet s lanjskog EP-a.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 15. listopad 2019. 11:38

Ivan Perasović nije bio prvo, drugo ili treće ime utakmice u kojoj je Split lako svladao Škrljevo (97:78), ali kad 17-godišnjak ubaci deset koševa uz šut 5-5 i tome doda šest skokova, onda je to za malaksalu hrvatsku košarku prava vijest. Pogotovo kad je taj mladić sin slavnog oca, košgetera Velimira Perasovića, trostrukog europskog prvaka s Jugoplastikom i potom kralja strijelaca u Španjolskoj.

- Svaki dan mi daje savjete. Ponekad me izmori, ali znam da ga moram slušati jer je iskusan i zna što govori - rekao je Ivan o vezi na daljinu s ocem, koji je trener Baskonije.

Da bar bude kao otac...

Ivan je dvaput iz kontre zakucao protiv Škrljeva, nešto što njegov otac nije nikada radio, pa je jedan od novinara konstatirao da je u tome već bolji od Velimira.

- Svatko ima svoje kvalitete.

E, tu se u priču uključio trener Ante Grgurević.

- Da dosegne tatinu razinu, morat će pojesti popriličnu količinu pure i mlijeka. Daj Bože da dođe do razine na kojem mu je tata igrao.

Visok 200 centimetara, Ivan je pet centimetara viši od oca. Komplimenti za prikazano protiv Škrljeva nisu ga previše dirnuli, što je dobro.

- Smatram da se uvijek može bolje, pogotovo u obrani, jer tamo se baš nisam pokazao.

Perasović je definitivno okarakteriziran kao projekt Splita, zlatni kadet s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva sigurno bi igrao više još prošle sezone za prvu momčad da nije ispucana kvota za dvojnu registraciju s Universitasom. Ove će sezone igrati za obje momčadi, ali nastupi će mu se dozirati. U Novom Pazaru, na primjer, nije bio, vjerojatno kako ne bi patile školske obaveze. Grgurević će reći, u svom stilu, kako se svaka minuta na terenu mora zaslužiti, odnosno da mlade igrače neće forsirati samo zato što su mladi. Perasović s time neće imati problema.

- Treba samo nastaviti raditi - kratko je podvukao prvi dolazak na pressicu nakon utakmice.

Linker
07. svibanj 2024 10:21