Screenshot/Twitter
IZBOR ZA NOVAJLIJU GODINE

ZBACIO GA S TRONA KAD JE NAJMANJE OČEKIVAO Novinari uzrujali hrvatskog košarkaškog dragulja čudnim predviđanjem: 'To nema logike...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2017. 00:01

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić jedan je od glavnih, ako ne i glavni, kandidat za novajliju godine u NBA-u - odnosno za takozvanog 'Rookieja godine'.

Šarić je prema donedavnim predviđanjima bio na prvom mjestu, a onda ga je prestigao Malcolm Brogdon iz Milwaukeeja. Ništa zastrašujuće, ali Brogdon je uspon izveo u trenucima kada je bio izvan svake forme - što čudi i samog Šarića.

- Ja sam bio prvi. Onda je on nakon toga odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio 5 poena i imao 4 skoka te 4 asistencije. Poslije toga je bio ozlijeđen, a onda je skočio na prvo mjesto. Mislim, to mi nema logike - iskren je bio Šibenčanin u izjavi za televiziju RTL.

Inače, Brogdon nije nijednom dosad izabran za, primjerice, Rookieja mjeseca što unosi dodatno čuđenje u izbor. Valjda je uvijek bio 'tu negdje', pa je sad iskočio, a službena stranica NBA-a piše:

- Šarića je nakratko pretekao Brogdon jer je hrvatski košarkaš u posljednjih pet utakmica imao prosjek šuta 40,4, a u zadnjih 10 utakmica šutirao je tek 37,9 posto. Nakon sjajnih veljače i ožujka, Šarićevi nastupi su nešto lošiji, ali je i dalje pri vrhu - napisali su oni.

Linker
20. travanj 2024 07:09