Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
CILJ JE - JEDNA OD TRI

KOŠARKAŠKO POZITIVNO LUDILO Aco Petrović zbog bolesti propustio otvaranje igara

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 14:20

Više se ne bune. Zaboravili su kako su stigli do Argentine, u Riju su već pet dana, a dojmovi su odmah bili dobri.

- Ne znam kaj svi briju, ovdje je čisto korektno.

Tako mi je javio Kruno Simon prije negoli sam stigao. U petak ujutro sam okrenuo sam broj Ace Petrovića.

- Dobro si me uhvatio jer sam u apartmanu. Dečki su na treningu.

Bez izbornika?

- Svi smo zdravi, to je najvažnije. Mario Hezonja prvo je radio u teretani, a kako smo u četvrtak imali jedini trening uoči natjecanja u Carioca Areni, gdje ćemo i igrati, odradio ga je u cijelosti. I svi smo OK, osim što sam ja aut.

Neće biti strašno, nema brige.

- Klima me negdje uhvatila, razbolio sam se, ali bit će u redu. I stoga sam propustio otvaranje.

Bila je u Petrovića želja i da ostatak momčadi propusti mimohod, jer zna ta gungula potrajati i po pet-šest sati, ali demokracija je pobijedila.

- Nisu htjeli ni čuti, kao, “jednom nam je, moramo to vidjeti”. Dobra je stvar što ne igramo u subotu, jer da igramo, ne bi bilo šanse da bih im dopustio, ovako ostaje još subota za oporavak.

Odradili sve zacrtano

Kakvo je općenito stanje?

- U potpunosti sam zadovoljan svime što smo odradili do sada, a vraćam se tu na vrijeme iza Torina. I s turnirom u Argentini sam jako zadovoljan, napravili smo ono što smo htjeli. Bilo bi samo malo bolje da smo uspjeli dobiti Srbiju, iako nam je dovoljno jasno gdje smo jer smo 35 minuta mi bili ti koji kontrolirali utakmicu. Ovdje smo odradili sve zacrtano, trenirali u pričuvnoj dvorani, napravili treninge u teretani, isprobali Carioca Arenu.

Dojmovi o najčudesnijoj od svih dvorana u Riju?

- Fascinantni! Od parketa, koševa, ugođaja unutra, doista je veliki gušt samo ući unutra. Lopte su, doduše, malo prenapumpane, ali to nema veze.

Carioca Arena, ta u kojoj će se igrati košarka, najveća je od tri Carioca Arene smještene u Olimpijskom parku. Tu su i ostale dvorane, teniski stadion, plivački stadion, gotovo sve. Izvan Olimpijskog parka su tek atletika, streljaštvo, naravno, i veslanje i jedrenje.

Tko je od hrvatskih olimpijaca najveći adut za zlato u Riju?

Rukometaši

Košarkaši

Vaterpolisti

Netko od tenisača

Snježana Pejčić

Giovanni Cernogoraz

Braća Sinković

Damir Martin

Tonči Stipanović

Šime Fantela/Igor Marenić

Ivan Kljaković Gašpić

Ana i Lucija Zaninović

Filip Hrgović

Blanka Vlašić

Sandra Perković

Vratimo se mi Petroviću i onome što nas čeka od nedjelje kad ćemo se sučeliti sa Španjolcima na otvaranju naše skupine.

- Sasvim sam siguran u jedno. Pobit ćemo se u svakoj od tih pet utakmica i nikome neće biti lako s nama. To je ono što znam da ćemo napraviti. E, sad. Imamo mi neki svoj cilj, a on se odnosi na početak natjecanja.

Taj cilj jest.

- Prve tri utakmice u skupini igramo protiv Španjolske, Argentine i Brazila. Ono što smo postavili pred sebe jest da pokušamo otkinuti jednu pobjedu u te prve tri utakmice. Ovo su Igre i prva pobjeda je najvažnija, važno je do nje što prije moguće stići. Nama u posljednja dva kola ostaju Nigerija i Litva, po nekoj računici i samo s te dvije pobjede možemo u četvrtfinale, ali mi ćemo tražiti osigurač u prve tri.

Pozitivno ludilo traje

Ovo je ionako skupina u kojoj je u svakoj utakmici sve moguće. Petrović, jasno je to, cilja na tri pobjede, a one bi značile i da smo u četvrtfinalu, vrlo vjerojatno, na jednom od prva tri mjesta u skupini, a to prevedeno naznačuje da bismo u četvrtfinalu izbjegli SAD. No, polako.

- Prvi na redu je europski prvak Španjolska. I odmah ćemo se potući. Pa da vidimo dokle će nas to odvesti.

Ludilo, ono pozitivno, oko naših košarkaša traje i dalje. I dobro je da je tako. Tada su oni, najjači. Vidjeli smo u Torinu, uostalom...

Linker
01. svibanj 2024 05:17