U rujnu 2017. Hrvatska i Kosovo su zbog poplavljenog Maksimira utakmicu počeli u subotu, a završili u nedjelju
 Damir Krajač/Cropix
VELIKI PROBLEM!

KOSOVSKOJ REPREZENTACIJI PRIJETI SUSPENZIJA NA ČAK PET GODINA! Učinili su nevjerojatnu pogrešku, a prijeti im i puno gora stvar...

Kad se politika uplete u rad nogometnih saveza, javljaju se UEFA i FIFA, te prijete izbacivanjem reprezentacija iz natjecanja, odnosno, suspenzijama...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2019. 17:40

Nogometni savez Kosova mogao bi biti suspendiran dvije do pet godina! Javljaju to naime mediji iz Prištine, te upozoravaju da bi njihova reprezentacija mogla ostati bez prilike za plasman na Euro 2020...

Naime, FIFA i UEFA najoštrije zabranjuju miješanje politike u sport. Osjetile su to Nigerija (2014.) i Kamerun (2013.), kad su njihove reprezentacije u jednom trenutku bile suspendirane zbog miješanja Vlada u rad saveza, a sad isti scenarij prijeti i - Kosovu.

Ovih dana piše se o pokušaju smjene tamošnjeg predsjednika Saveza Agima Ademija, o uplitanju politike u sport, a na što su posebno "alergični" iz vodećih nogometnih organizacija na svijetu.

Zabrinuti su stoga na Kosovu, jer tamošnja reprezentacija ima dobar ždrijeb i mogla bi završiti na završnom turniru, a ako se situacija zakomplicira najviše bi mogla profitirati Sjeverna Makedonija koja je polufinalni protivnik Kosovu u njihovoj skupini iz Lige nacija. Pobjednik tog duela išao bi na pobjednika susreta Bjelorusija - Gruzija.

Čini se da bi u Uefi svi odahnuli da ih suspendiraju, jer Kosovo ima i još jedan problem. Čak četiri države domaćina završnog turnira ne priznaju Kosovo: Rusija, Azerbajdžan, Španjolska i - Rumunjska.

A Kosovo bi u slučaju prolaska moglo upravo završiti u skupini gdje se utakmice dijelom odigravaju u - Bukureštu.

Dobra vijest je da su tamo već na turnirima sudjelovali kosovski košarkaši, pa su oni u kategoriji onih koji su nisu među najradikalnijim "mrziteljima Kosova", kao što su primjerice tradicionalni srpski saveznici - Rusi.

E tad bi Uefa bila u velikim problemima...

Linker
29. ožujak 2023 13:40