Matthias Hangst/Getty Images / Bongarts/Getty Images
IZGLEDAO JE PREPOROĐENO

KOVAČEVA PREMIJERA OTKRILA JEDAN OD NJEGOVIH KLJUČNIH PLANOVA Hrvatski strateg krenuo igrački oživljavati zaboravljenu zvijezdu prošlog Eura

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. srpanj 2018. 18:26

Premijera na stadionu Wörthersee pred 22.000 gledatelja prošla je vrhunski, Niko Kovač je u svojoj prvoj utakmici na klupi Bayerna upisao pobjedu protiv moćnog suparnika. No, Paris SG bio je gigant samo na papiru. Trener Thomas Tuchel koristio je u subotu uglavnom samo francuske igrače, naravno ne i svjetske prvake Kimpembea, Mbappea i Areolu. Od stranaca su prekjučer igrali samo Gianluigi Buffon, Jese i 18-godišnji Timothy Weah, sin slavnog liberijskog nogometaša Georgea, napadač s putovnicom SAD-a. Države u koju Kovač danas vodi svoju momčad na turneju na kojoj će ostati do 30. srpnja i na kojoj neće biti još uvijek nedovoljno oporavljenog Artura Vidala za kojeg se priča da bi mogao u milanski Inter.

- Arturo će trenirati samostalno u Münchenu, nije još dovoljno spreman - rekao je Kovač o Čileancu i malo se posvetio utakmici:

- Ne smijete precijeniti prijateljske utakmice. Ono što se dogodi u predsezoni nije tako bitno. U Americi ćemo igrati s Juventusom i Manchester Cityjem i te ćemo utakmice maksimalno iskoristiti.

Nije ni Bayern bio u najjačem sastavu, ali je Kovač ipak imao na raspolaganju puno kvalitetniju momčad od svog suparnika. Weah je prvi zabio za Parižane, a rezultat su u njemačku korist okrenuli Javi Martinez, Renato Sanches i 17-godišnji Joshua Zirkzee. Arjen Robben i Franck Ribery predvodili su Bayern, za kojeg je zabio i već pomalo zaboravljeni Portugalac Renato Sanches. Bavarci su ga kupili nakon sjajno odrađenog Eura 2016. godine, a prošlu sezonu odradio je na posudbi u Swanseaju u kojem zbog ozljede nije igrao od 2. siječnja.

- Renato je jednostavan momak, samo mu treba podrška sa svih strana. Sretan sam zbog njega, znam koliko vrijedi. Nogomet je kao i život, potrebno ti je samopouzdanje i podrška, a on moju definitivno ima - naglasio je Kovač.

Premijeru je odradio bez pogreške, a igrači ga hvale zbog posvećenosti poslu i normalnog ponašanja. Velika je trenerska sezona pred Kovačem, najveća u karijeri...

Linker
03. svibanj 2024 07:29