NAPOKON PRVIJENAC

Kovačić zabio prvi gol u Serie A i dvaput asistirao

Osim dobrih, s Meazze je stigla i loša vijest, budući da je Šime Vrsaljko morao izaći iz igre već u 18. minuti nakon što je ozlijedio zglob pri ispucavanju jedne lopte
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. rujan 2014. 17:46

Mučilo ga je dugo, taj pogodak ga je proganjao dvije godine. Bio j novi lider, pa dečko za budućnost, dolaskom Mazzarija češće je bio na klupi nego na tarvnjaku. No Mazzari je, izgleda, znao. Itekkao dobro znao što čini s draguljem hrvatskog, ali i europskog nogometa. I nakon godinu dana “nogometne gimnazije”, Kovačić je danas ponajbolji student milanskog nogometnom sveučilišta! U drugom kolu Serie A njegov je Inter naime ugostio Sassuolo i ponizio ga sa čak 7:0, uz pogodak i asistenciju Matea Kovačića!

Da će imati svoj dan, vidjelo se već u 4. minuti kada je proigrao Icardija (uz HR reprezentativca igrač utakmice), za vodstvo Nerazzura. A onda je Kovačić u 21. minuti, nakon proigravanja Osvalda, s lijeve strane pogodio suprotni kut za 2:0. Nakon 47 utakmica čekanja u Serie A... Inače, to mu je bio četvrti gol sezone nakon što je tri zabio Stjarnanu u kvalifikacijama za EL.



Goal Mateo Kovacic Inter 2-0 Sassuolo by enteritainmentoffical

Do kraja susreta Inter je do vrha napunio mrežu Zaze i društva za ovacije Giuseppe Meazze, poglavito Icardiju (na kraju pogotka) i Kovačiću, koji su i označeni kao nositelji nekog novog velikog Intera.

Osim dobrih, s Meazze je stigla i loša vijest, budući da je Šime Vrsaljko morao izaći iz igre već u 18. minuti nakon što je ozlijedio zglob pri ispucavanju jedne lopte.

Fiorentina je protiv Genoe odigrala 0-0, a Milan Badelj je ostao na klupi za pričuve Fiorentine.

Napoli je izgubio od Chieva 0-1, a strijelac je bio Maxi Lopez u 49. minuti. Napoli je mogao povesti u 27. minuti, ali Gonzalo Higuain nije iskoristio penal.

Večeras još igraju Parma - AC Milan.

Linker
23. travanj 2024 23:07