Michael Steele/Getty Images
'NE DONOSI RAZLIKU'

KOVAČIĆA ŽELI SLAVNI TRENER, A STIGAO JE SAVJET KOJI VATRENOM NEĆE NAJBOLJE SJESTI 'Ne treba mladima blokirati put takvim prosječnim igračima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2019. 21:14

Zanimljiva vijest vezana uz budućnost Matea Kovačića osvanula je u španjolskim medijima.

Naime, budućnost hrvatskog nogometnog reprezentativca i dalje je obavijena velom tajne i nepoznato je gdje će igrati sljedeće sezone. On je igrač Reala na posudbi u Chelseaju, a londonski klub ima zabranu transfera. El Confidencial tvrdi da se Realov predsjednik Florentino Perez želi trajno 'riješiti' Kovačića, a kako Chelsea trenutno nema pravo kupnje igrača u Realu su voljni i 'potpisati' produljenje Kovačićeve posudbe.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 18: Mateo Kovacic of Chelsea in action during the FA Cup Fifth Round match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge on February 18, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Mike Hewitt/Getty Images

Prema mišljenju Tima Sherwooda, bivšeg trenera Tottenhama i Aston Ville, Chelseaja, londonski klub bi se trebao ugledati na - Liverpool.

"Tko će igrati u Chelseaju sljedeće sezone? Hoće li tamo biti Eden, Gonzalo, Kovačić? Puno je nesigurnosti, uzbudljiva su vremena. Kako imaju zabranu dovođenja igrača morat će pronaći drugačiji način. Imaju najbolju akademiju u Premierligi, a klinci su spremni igrati. Mladim igračima ne treba blokirati put s onim prosječnima kao što je Kovačić. Kada se kupuje igrača, to treba biti netko tko donosi prevagu, kao što je Liverpool napravio sa Virgilom van Dijkom. To je pravi način", rekao je Sherwood.

S druge strane, Tuttosport je lansirao informaciju da je Antonio Conte ozbiljan kandidat za preuzimanje trenerske klupe Intera, kao i da bi u slučaju realizacije tog posla upravo Kovačić bio jedna od njegovih glavnih želja.

Kovačić je inače ove sezone skupio 47 nastupa u dresu Chelseaja, a pritom je ostao bez postignutog gola uz tek dvije asistencije.

Linker
03. svibanj 2024 14:15