Jure Mišković/Cropix
ČAST I PONOS

KRALJEVI STIŽU U DALMACIJU NAĆI NOVOG MODRIĆA 'Ovo je nama pravi 'dar sa neba'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. veljača 2016. 21:11

U Gradskoj vijećnici u Biogradu na Moru održana je prezentacija nogometnog kampa Reala iz Madrida, koji će se održavati u tom gradu od 1. do 5. travnja 2016. godine. Na njoj su uz gradonačelnika Ivana Kneza sudjelovali: predsjednik HNK Primorac, Marin Uskok, te predstavnik Be free football agencije Zlatko Marić, piše Slobodna Dalmacija.

Prema pripremljenom programu, Real Madrid CF će u navedenim terminima u suradnji sa HNK Primorac prezentirati svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača. Sam program je usmjeren na napredovanje individualnog treninga u tehnici i taktici, rješavanje problema i donošenju odluka na terenu. Također jako bitno je da mladı ıgračı osjete vrijednosti koje su povezane s Real Madridom, kao što su vodstvo, timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud. Cijena kampa je 250 eura, a broj sudionika je ograničen.

Tako je naglašeno da će svaki trening uključivati informiranje igrača sa ciljevima i sadržajem i zadacima od najjednostavnijih do složenih aktıvnostı koje simuliraju natjecanje. Zadaci će se primjenjivati i biti usmjerenı za napadače, obrambenu zonu te na specifičnim pozıcıjama na terenu, istaknuto je kroz prezentaciju.

- Ovo je na neki način nama pravi "dar sa neba", vidljivo je koliko smo cijenjeni vani, a sami ne vjerujemo u svoje vlastite snage. Ovim smo mi kao grad i klub odagnali sve sumnje, uvjereni da dobro radimo. Pored toga što ćemo imati dječake koji će se učiti nogometu, naš grad je već dobio promidžbu kako u turističkom tako i u svakom drugom pogledu. Stojimo na raspolaganju svima koji će tih dana boraviti u kampu – kazao je Knez.

Kamp je namijenjen za polaznike uzrasta od 7 do 17 godina, s njima će raditi službeni treneri "kraljevskog kluba." Istodobno će se održavati i seminari za trenere. Svaki sudionik dobit će komplet dresova Real Madrida, diplomu i profesionalnu grupnu fotografiju, a onima koji se pokažu u najboljem svijetlu, njima 15-torici biti će ponuđen odlazak u Madrid u posjet Realu.

Čovjek koji je doveo Real Madrid u Biograd, u suradnji s HNK Primorcem, je Zlatko Marić, vlasnik agencije Be Free Football, preko kojeg je sve počelo.

- Vjerujte bilo je i drugih klubova koji su bili kandidati da se ovako jedan kamp otvori kod njih, međutim, Biograd nije slučajno izabran, nego iz nekoliko razloga. U prvom redu stoga što ima odličan mladi kadar, što treneri Primorca izvrsno rade, okružje gdje se radi kao ambijent je divan, a iz ovog podneblja je i zvijezda Rala Madrida Luka Modrić.

Uvjeren sam da ćemo u svemu uspjeti, a kada se zna da je ovo prvi put da u Hrvatskoj na ovaj način dolazi Real Madrid nešto i to znači. Hvala vam na svemu dosad učinjenom vjerujem da ćemo uspjeti – kazao je Marić.

Interesiralo nas je hoće li na promociji najpoznatijeg svjetskog nogometnog kluba u Hrvatskoj pojaviti aktualne zvijezde Reala Madrida, naši, Luka Modrić i Mateo Kovačić?

- Iskreno bio bi sretan kada bi Luka došao u Biograd upravo u dane kada se događa turnir, ali ne znam. No ovdje vam obećavam da ću sve učiniti da "skokne" na par sati u Biograd, dakako ukoliko bude zbog mnogih obveza moći. Trebam razgovarati sa Davorom Šukerom, Robertom Jarnijem, Robertom Prosinečkim, koji su igrali u Realu, ako uspijemo i njih dovesti bilo bi lijepo – veli Marić koji je svojom zamisli oduševio vodstvo biogradskog Primorca.

- Svi ovom organizacijom kampa dobivamo. Mi kao klub Primorac ćemo treneri i vodstvu kampa dati logistički potporu, osigurati tri nogometna igrališta za rad, od čega jedno igralište sa umjetnom travom. Uvjeravam vas da će biti zadovoljni i da ćemo kroz ovaj kamp steći nove prijatelje i produbiti suradnju sa Realom Madridom koji će i sljedećih godina želiti organizirati kod nas nogometni kamp - u dahu će Marin Uskok predsjednik Primorca.

Sve informacije o kampu možete ostvariti na internetskoj stranici www.frmclinicscroatia.com

Linker
11. svibanj 2024 14:37