Tea Cimas / CROPIX
NAJOPASNIJI IGRAČ RIJEKE

Kramarić se ne boji Seville: 'Nemamo što izgubiti, imamo priliku pokazati što znamo

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 29. rujan 2014. 14:38

Riječani su se kratko vozili krivim kolosijekom. Prošle subote uskočili su prave, pobjedničke tračnice koje su ih odvele do nova tri boda. Pet inspirativnih minuta bilo je dovoljno da se pod stijenama utišaju Pjesnici. Put prema osmom prvenstvenom trijumfu prokrčen je s dva “blitzkriega” Andreja Kramarića, napadača čije realizatorske sposobnosti oduševljavaju iz dana u dana. Iako, ne bi bilo fer ne pohvaliti i njegove suigrače, u prvom redu asistente (Sharbini i Moises), čije su lopte bile servirane kao na pladnju. A kada je tako...

- Možda smo se malo previše potrošili na neke nepotrebne stvari, nije bila neka bajna igra - kritički je krenuo dvostruki strijelac u pobjedi nad Zagrebom.

Bijeli su Zagrebu “pustili loptu”. Je li to bio dio taktike ili...?

- Nije to bio dio taktike. Gosti su kao igrali, a nisu igrali. Nisu bili opasni prema naprijed, ne razumijem takav nogomet. A kada bi izgubili loptu, mi bismo došli u šansu za pogodak. Ali, evo, barem su namučili trkom za loptom u sredini terena.

Domaće natjecanje je prioritet, to je svima jasno. No, valja nastaviti i s dobrim prezentacijama u Europi. U četvrtak na Kantridu stiže Sevilla, je li momčad koja juri u petoj brzini ipak sačuvala “nešto” za nadolazeći ogled sa Španjolcima?

- Malo smo se, istina, umorili. Treba u ova četiri dana koja su pred nama biti pametan, vidjeti na kakvoj smo razini. To ćemo prepustiti stručnom stožeru.

U trenutku kada su Kramarić i društvo zaključili svoj ogled sa Zagrebom, Rojiblancosi, protivnik Rijeke u 2. kolu Europske lige, na gostujućem stadionu Vincente Calderon gubili su rezultatom 0:4. Tako je na kraju i završilo, Sevilla je upisala prvi poraz u prvenstvu...

- Atletico Madrid je svijet za sebe. Ali svi znamo da je Sevilla branitelj naslova Europske lige, u gornjem je dijelu Primere. Uvijek kažem da je igrati protiv takvih momčadi nagrada za sve nas. Sada smo naletjeli na malo jačeg protivnika. Nemamo što izgubiti, a opet imamo priliku pokazati ono što znamo. Pokušat ćemo izvući svoj maksimum pa što bude. Uživat ćemo u lijepom ambijentu, neka to bude dobra utakmica.

Linker
19. travanj 2024 09:58