Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
IMPRESIVNE BROJKE

KRAMARIĆ SE VRATIO U ZAGREB ZBOG OZLJEDE 'Bit ću spreman za Kosovo i Finsku. Hrvatski derbi? Bilo je za očekivati da će Rijeka dobiti Dinamo'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. rujan 2016. 12:31

U utorak je Kramarić zadržao niz Hoffenheima bez poraza u novoj sezoni. Primio je loptu Rudyja pa s nekih 18-ak metara preciznom prizemnom loptom svladao vratara Darmstadta.

Do sudačke nadoknade činilo se kako će to biti prvi ligaški trijumf Hoffenheima u ovoj sezoni, ali pad koncentracije u obrani omogućio je Olijnyku da izvuče remi domaćinu.

Stigao kući

- Peh. Ne znam kako bih drugačije to objasnio. Lijepo zvuči podatak da nemamo poraz u sezoni, ali nemamo niti pobjedu. Četiri utakmice, četiri remija. To mi se nikada nije dogodilo - javio se Andrej Kramarić iz Zagreba.

Protiv Darmstadta je iskrenuo zglob pa je slobodan dan iskoristio za odlazak kod liječnika u kojeg ima puno povjerenje.

- Imam svog ‘majstora’ u Zagrebu pa ćemo vidjeti. Nadam se da pauza neće trajati dugo, a siguran sam da ću do okupljanja reprezentacije biti spreman.

Brojke Andreja Kramarića sugeriraju dobar početak sezone. Računajući dvoboj u Kupu, Krama je zabio četiri gola u pet utakmica, tome je dodao i tri asistencije.

- Nisam nezadovoljan, ali može to i bolje. Uostalom, očekivao sam više bodova u prvenstvu pa solidan individualni početak nema pravu vrijednost bez toga. Siguran sam da će s vremenom sve doći na svoje.

Odlični uvjeti

Kramarić je u Bundesligu stigao prošle zime. Nakon što je u Leicesteru minutažu dobivao na kapaljku, izazov odlaska na Euro presudio je u odluci da Otok zamijeni Njemačkom. Bio je to hrabar čin, ali i pun pogodak. Kramarić je u Baden-Württembergu proigrao, golovima je sačuvao prvoligaški status a sebe stavio na popis putnika na Euro. A koliko su poslodavci bili zadovoljni svjedočila je ponuda za otkup ugovora od Leicestera i plaća kojom se Kramarić svrstao u red najplaćenijih reprezentativaca.

- Odlično sam se snašao u Njemačkoj. Uvjeti su odlični, društvo je dobro i čovjeku ne preostaje ništa drugo nego se koncentrirati na nogomet. A i Hrvatska mi je bliže - smije se Kramarić.

U nedjelju nije gledao derbi na Rujevici. Kao dinamovac i bolje da nije, ali kao igrač koji je dao nogometnoj Rijeci novu dimenziju, dio njega bio je zadovoljan.

- Nažalost, nisam gledao već samo pratio rezultat. Iskreno, to je bilo za očekivati. Nekako se osjećalo da bi Rijeka mogla dobiti tu utakmicu. Bit će zanimljivo prvenstvo - zaključio je Kramarić.

Linker
23. travanj 2024 01:17