Bruno Konjevic / Hanza Media / CROPIX

NAVIJAČI SE VRAĆAJU NA MAKSIMIR, ODUŠEVLJENI CICO OBJASNIO FENOMEN 'Za ovo su najzaslužniji igrači!'

DERBI KOLA Dinamo u subotu u 19 sati dočekuje trećeplasirani Osijek
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. rujan 2016. 15:37

Sve nas veseli najavljeni povratak navijača, očekujem već protiv Osijeka jednu pravu nogometnu atmosferu, ipak je to nakon dugo vremena derbi kola, kazao je Zlatko Kranjčar u najavi "paklenog mjeseca" u kojem Dinamo još očekuju dvije utakmice Lige prvaka i derbiji s Rijekom na Rujevici te Hajdukom u Maksimiru, sa 1/16 finala hrvatskog kupa sedam utakmica do 1. listopada.

Prvi suparnik je trećeplasirani Osijek, u subotu u 19.00 u Maksimiru.

- Dugo su Osječani bili daleko od vrha, zato veseli da je to derbi kola. Onaj tko poznaje tradiciju i povijest Osijeka zna da je to bio bazen Dinamu za igrače, a sam kao nogometaš i trener imao zadovoljstvo igrati pred punim Gradskim vrtom, također i u Maksimiru pred mnoštvom gledatelja. Naša momčad je zavrijedila podršku publike, mislim da smo je imali od početka kvalifikacija za Ligu prvaka, tih 15-ak tisuća gledateja bilo je vrlo pozitivno. Momčad im se odužila igrom i rezultatom i naravno da sada zaslužuje još više ljudi. Navijači će svojim doaskom dati dodantu motivaciju igračima, koji su i najzaslužniji što se i oni koji iz svojih razloga nisu bili na tribinama uskoro vraćaju, naglasio je Cico.

Nakon reprezentativne stanke iskorištene za mini-ciklus priprema na dispoziciji za subotu nije samo Pivarić, kojeg se sprema Lyon u srijedu, oporavili su se mladići Sosa, Benković i povratnik Fiolić, i Machadovo koljeno je dobro podnijelo poluvrijeme za Dinamo (II) u Novigradu, a Cico je posebno apostrofirao oporavak Marija Šituma, krila koje je prošlih sezona napredovalo u Seriji B.

- Morat ćemo dobro izbalansirati minutažu igrača u nadolazećem razdoblju. Osijek rešpektiram baš zato jer ga malo slabije poznajem, no pouzdajem se u svoje suradnike, skupa ćemo napraviti organizaciju igre za pobjednički rezultat. Nećemo puno mijenjati postavu koja je pobijedila prije stanke u Puli, najavio je Kranjčar.

POSTAVA (4-2-3-1): Šemper – Stojanović, Sigali, Benković, Matel – Jonas, Antolić – Soudani, Ćorić, Fernandes – Henriquez.

Linker
07. svibanj 2024 04:16