QPR facebook
QPR TONE SVE NIŽE

Kranjčar o bliskoj budućnosti: 'Ne uđemo li u Premierligu to će biti katastrofa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2014. 10:26

Iza Queens Park Rangersa Nike Kranjčara negativan je niz od tek jednog osvojenog boda u tri posljednje utakmice u Championshipu.

Srozalo je to momčad hrvatskog nogometnog reprezentativca na četvrto mjesto ligaške ljestvice s 12 bodova zaostatka za liderom Leicesterom, a četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Burnleyjem koji zauzima posljednje mjesto koje osigurava izravnu promociju.

- Bila bi katastrofa da ne uspijemo. Promocija je klupski cilj, kao i moj od prvog dana kako sam stigao ovdje – objašnjava hrvatski nogometni reprezentativac na posudbi iz kijevskog Dinama.

- Da uspijemo izboriti promociju kroz razigravanje to bi svejedno bio veliki uspjeh, ali nitko ne želi riskirati. I dalje smo u poziciji u kojoj možemo izboriti automatsku promociju. Ima dovoljno utakmica i dovoljno bodova u igri, a momčad je dovoljno dobra. Samo smo četiri boda iza Burnleyja, a imamo i utakmicu manje. Samo sebe možemo kriviti zato što nismo u boljoj poziciji. Ali i dalje smo u dobroj poziciji i imamo šanse za plasman među prva dva.

U posljednje vrijeme QPR je, prema Kranjčarovom mišljenju, propustio nametnuti svoj stil igre.

- Mislim da smo se u posljednjim utakmicama prilagođavali previše stilu naših protivnika i tempo nam nije odgovarao. Manje je vjerojatno da ćemo dobiti fizičku bitku. Istina je da imamo iskusnu momčad, ali ne u Championshipu. Imamo momčad koja zna igrati nogomet i moramo raditi ono što radimo dobro. Svaki od nas mora razmisliti o vlastitim igrama. Moramo se nametnuti u utakmicama, nametnuti naš stil igre, a to u posljednje vrijeme nismo radili.

Od ranije je poznato da bi Kranjčar po završetku sezone želio trajno ostati u QPR-u bez obzira na ishod borbe za promociju u Premierligu.

- Sretan sam ovdje. To je dobar klub s dobrim menadžerom i navijačima, vrlo dobro mjesto za biti. Vlasnik također daje sve klubu i igračima. Sve je na mjestu i ovdje želim biti. Na nama je pak da odlučimo gdje klub želi biti. To je Premierliga i vjerujem da to možemo napraviti.

Linker
18. svibanj 2024 20:03