Jakov Prkić/CROPIX
BIVŠI TRENER HAJDUKA

Krstičević: Smijenili su me neznalice i licemjeri koji ne žele da Hajduk osvoji Kup!

Nisam Brbića i Krešića poslao u materinu, nego sam im rekao da su pederčine - opisao je Mišo svađu s predsjednikom i sportskim direktorom
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 02. svibanj 2013. 23:54

Unazad 21 godinu, otkako se igra HNL, samo su četvorica Hajdukovih trenera odradila sezonu od početka do kraja. U tom izabranom društvu (Poklepović, Katalinić, njemu je to pošlo za rukom dvaput, a jedini je spojio čitave dvije sezone na klupi, zatim Buljan i Vulić) nije se našao Mišo Krstičević, iako je bio trener Hajduka 14 mjeseci. Od prošlosezonske Rijeke - Balakov je odstupio u noći nakon utakmice na Kantridi - do ovosezonske Rijeke koja je bila kobna za Krstičevića na Poljudu.

Hladne glave, nakon što je prespavao, odmorio se i opustio od stresa, Krstičević ovako govori o svom rastanku od Hajduka.

- Spavam dobro, ali ja sam uvijek mogao mirno zaspati. Očekivao sam da ću završiti prvenstvo na klupi i da ćemo poslije toga sjesti i razgovarati. Da budem iskren, nisam ni ja imao volju ostati na klupi Hajduka u ovakvom odnosu snaga, a očito je da nisu ni oni...

Prije nego što je stigao otkaz, jeste li razgovarali o produženju suradnje?

- Prije utakmice u Koprivnici čuo sam se s dr. Paladinom. Ostali smo na tome da ćemo se čuti oko ugovora, ali do toga nije došlo. Još prije mjesec i pol razgovarao sam s Jakom (Andabak nap.p.), i on je kazao da ćemo na kraju sezone podvući račun i vidjeti jesam li obavio posao. To je ono što je meni rečeno, ne znam gdje je zapelo.

U ponedjeljak popodne uručen vam je otkaz. Kako je to izgledalo?

- Predsjednik Brbić je zvao da hitno dođem u klub. Tamo su me čekali on, Koceić i Majić (članovi NO-a), gledali su u pod, bilo im je neugodno. Brbić mi je, gledajući kroz prozor, rekao da sam smijenjen zbog poraza od Rijeke. Rekao sam im da ovog puta neću galamiti, ali da im moram reći da su licemjeri, ljudi bez karaktera i odgovornosti. Hvala i doviđenja. To je bilo sve, shvatio sam kasnije da se gospođa Ramljak prestrašila, ona je došla kasnije, valjda je mislila tko zna što ću reći, ali to je bilo sve. Bio je tamo i Radovani, kao zapisničar.

Jeste li se nakon smjene čuli s dr. Josipom Paladinom, predsjednikom NO-a?

- Ne, nisam zvao doktora Paladina. Njemu sam vjerovao, nisam imao razloga da bude drugačije. Vjerujem da čini sve najbolje u interesu kluba.

Jesu li igrači bili uz vas?

- Osjećao sam njihovu podršku. Oni su željeli pobijediti Rijeku. Vidjeli ste da smo odigrali loše poluvrijeme, ali su poslije toga dali sve od sebe. U svakoj momčadi ima nezadovoljnih, ali ja sam vjerovao svima. Lijepo smo se rastali. Došli su svi na slobodan dan. Zahvalio sam im na radu i poželio puno zdravlja i uspjeha.

Jeste li zaslužili otkaz?

- Izgubili smo neke utakmice, od Dinama, Istre, Rijeke, sve na Poljudu, ali nisam Hajduk nigdje osramotio ni rezultatom ni izvedbom. Nije bilo ni zvižduka. Nitko nam s tribina nije vikao da odlazimo. Dali smo sve od sebe, ali koji put nije bilo sportske sreće, a imali smo i problema sa sucima. Počeo sam tu borbu govoreći da nas kradu, pa su me kaznili. Onda sam dobio informaciju od uprave da će oni to riješiti. I protiv Rijeke smo primili neregularan gol...

Jeste li uprava pred vas stavila imperativ ulaska u Europu?

- Nisam imao nikakav imperativ jer dobro znate s kakvih smo pozicija krenuli u sezonu. Uvjeren sam i da taj poraz od Rijeke nije bitan za moju smjenu. Jednostavno, smetao sam nekim ljudima koji nisu mogli pratiti moje želje za uspjehom Hajduka. Neki su govorili da je bolje da ne osvojimo Kup, jer tko će onda isplatiti premije igračima.

Govorite o predsjedniku Brbiću i članovima Nadzornog odbora?

- Činjenica je da neke igrače moraju platiti po stavkama iz ugovora. Na početku sezone nitko nije imao iluziju da ćemo mi osvojiti Kup. Da su željeli da ga osvojimo, netko bi se pojavio u Koprivnici i rekao: ‘Imat ćete premiju’. Ali nitko se nije pojavljivao. Jedinu nagradu imali smo za Rigu, 500 eura bruto za plasman u sljedeći krug, i ništa više.

Jeste li se zato svađali sa Brbićem i Krešićem?

- Ne. Moja svađa je bila usmjerena na dobrobit Hajduka, a ne da uzmem dio iz transfera. Želio sam osnažiti momčad, a Brbić je rekao da nema novca. Ostali smo bez Vukušića i Radoševića, a nismo nikoga doveli. Donijeli smo u klub šest milijuna eura, a nismo potrošili ni kunu na igrače koji su nam mogli pomoći. Zato smo sve uložili u rad, da bismo izvukli ekipu koja je na kraju postigla izvanredan rezultat.

Jeste li pretjerali u toj svađi?

- Nisam nikoga poslao u materinu, nego sam im rekao da su pederčine. Jer da ne žele potrošiti 20.000 eura na igrača koji je ionako član Hajduka. Rekao sam im da ne vole klub, nisam nikome psovao mater.

Linker
06. svibanj 2024 16:17