Matthias Hangst/Getty Images
KONTAKTI USPOSTAVLJENI

KUHA SE SENZACIONALNI TRANSFER: BROZOVIĆ JE REALOVA OSVETA INTERU Jedan Perezov potez izazvao bi pravi kaos, a 'Nerazzurrima' bi ruke bile svezane

Čitavo ljeto trajala je sapunica oko odlaska kapetan Hrvatske iz Kraljevskog kluba, a čini se da Madriđani spremaju osvetu za taj čin
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2018. 17:02

Informacija s prizvukom senzacije doletjela je jučer iza podneva iz Španjolske. Madridski Real mogao u smiraj prelaznog roka dovesti - Marcela Brozovića! Na prvu doista zvuči malo nevjerojatno, pogotovo sad kad je Luka Modrić ostao u Madridu, a tamo su između ostalih još i Casemiro i Kroos, međutim, koliko čujemo priča nije bez vraga, nema tu samo dima, već i vatre. Hoće li se transfer i ostvariti, to nitko ne može tvrditi, međutim, moglo biti zanimljivo.

Zidane ga je želio

Dakle, još ljetos, prije SP-a, još dok je trener Reala bio Zinedine Zidane, španjolski i talijanski mediji špekulirali su s Marcelom Brozovićem kao mogućim pojačanjem ‘Kraljeva’. Međutim, Zidaneov odlazak, pa Mundijal koji je bio u žiži svjetskog interesa, potom i trakavica oko Modrićeva odlaska zasjenili su priču o Brozoviću. Koji je u međuvremenu postao miljenik Luciana Spallettija i jedna od glavnih poluga ‘novog’ Intera. On, Perišić i Vrsaljko kao ‘srebrna potkova’ kluba koji ove sezone želi u borbu za scudetto do samog kraja. Igrat će i u Ligi prvaka, a nagađanja oko odlaska zanijemila su i kad je završio prijelazni rok u Engleskoj, s kojom se Brozovića često povezivalo. Zadnjih dana posebice s Tottenhamom, koji je ponudi 40 milijuna eura, ali je Inter to odbio, tražeći minimalno 50, za koliko Brozović po klauzuli u ugovoru može odmah otići. No, sad se pojavio Real...

Po informaciji koja nam je stigla iz Španjolske, Juan Gato, španjolski stručnjak za transfere (tamošnji ekvivalent Talijanu Di Marziju) koji je između ostaloga prvi objavio dolazak Garetha Balea u Real i odlično je obaviješten pogotovo kad je Real u pitanju, u svojoj je tv-emisiji kazao da Joan Lopetegui jako cijeni Brozovića i da njegov dolazak u Real nije nemoguć. Također, u Madridu je viđen i agent Nelio Lucas, navodno čovjek koji bi mogao dovršiti taj transfer.

- Mogu potvrditi da se naši partneri iz agencije Vela Management, Nelio Lucas i Andy Bara, nalaze se u Španjolskoj, a k tome je Nelio kućni prijatelj Florentina Pereza. Više od toga ne mogu vam reći - kazao nam je Brozovićev menadžer Miroslav Bičanić.

MILAN, ITALY - MAY 31:  Marcelo Brozovic of FC Internazionale Milano celebrates his goal with his team-mate Mateo Kovacic during the Serie A match between FC Internazionale Milano and Empoli FC at Stadio Giuseppe Meazza on May 31, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images

Kontakti uspostavljeni

Naravno, možemo iz toga samo nagađati jesu li konktakti uspostavljeni, da i jesu nitko to ne želi potvrditi. Pogotovo nakon ‘slučaja Modrić’ kad je Real odlučio prijaviti milanski klub, jer je bez njegova dopuštenja kontaktirao Modrića.

No, nešto se, očito, ‘kuha’, koliko ozbiljno vidjet ćemo idućih dana. Možda je sve to i svojevrsni revanš Florentina Pereza Interu, nakon onoga što mu je taj klub priredio ovog ljeta oko Modrića. Pa sad Realov predsjednik igra sličnu igru oko Brozovića, s time da je Inter tu u nezavidnoj situaciji. Jer, prijelazni rok u Italiji je završio, ‘crno-plavi’ ne mogu nikoga više dovesti i sigurno im nije drago čuti da bi jedan od ključnih igrača mogao otići. Real bi, ponudi li 50 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca, izazvao dodatni kaos, jer u tom bi slučaju Interu bile vezane ruke, morao bi pustiti Brozovića ako bi on želio otići.

Soccer Football - World Cup - Croatia Training - Luzhniki Training Field, Moscow, Russia - July 14, 2018   Croatia's Luka Modric with Marcelo Brozovic during training   REUTERS/Damir Sagolj - RC14E5E3F3A0
REUTERS/Damir Sagolj

U cijelom tom kolopletu raznoraznih kalkulacija i igara zasigurno je najbolje - Marcelu Brozoviću. Informacija da ga želi Real ne može mu odmoći, a dođe li jednom ta ponuda od 50 milijuna eura, moći će sam izabrati. Dakako, logično bi tada bilo izabrati Real, jer Real se ne odbija, ali, jasno je da bi mu tamo konkurencija bila puno veća, pitanje je koliko bi odmah igrao i bi li bio ključan igrač kao u Interu. Koji bi mu tada, s obzirom da nikoga ne može dovesti, mogao, da ga zadrži, ponuditi novi ugovor. A zamislite tek kakav bi idol postao navijačima milanskog kluba da odbije veliki Real!?

Puno priča

No, to su zasad sve kalkulacije i nagađanja, što će biti ako bude. Ono što je činjenica jest da određen Realov interes za Brozovića postoji, da je on istovremeno u Interu i priprema se za Ligu prvaka sa sadašnjim klubom i ponaša se kao da će zauvijek biti u Milanu. Uostalom, prošle zime bio je blizu Seville, pa se transfer nije desio, nekoliko puta se govorilo da će u Englesku, pa Juventus, madridski Atletico... Sigurno se prestao zamarati glasinama, ali - tko zna. Prijelazni rok je već više puta iznenadio, Real, osim Courtoisa, još nije doveo zvučno pojačanje ovog ljeta. Nemogućom je izgledalo da Modrić ode u Inter, pa je priča uplovila u vrlo ozbiljne vode, možda nekome nemoguće zvuči da Brozović dođe u Real? A možda na kraju on i Modrić ipak postanu suigrači?

Linker
02. svibanj 2024 23:21