Ronald Goršić/HanzaMedia / Ronald Goršić/HanzaMedia
IPAK NIJE NAJSTARIJI

KUMA JEDNOSTAVNO NIJE MOGAO ODBITI: IKONA HNL-A VRAĆA SE OZBILJNOM NOGOMETU U 44 GODINI! Svjedoci kažu da i je i dalje u pristojnoj kondiciji...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2020. 23:28

S pripremnim aktivnostima za proljetni nastavak prvenstva počeo je osječko-baranjski županijski prvoligaš Metalac iz Osijeka. Trener Zdenko Glumac imat će komfornu situaciju jer je jesenas načinjena značajna bodovna prednost u odnosu na najugroženije klubove, a klub s jugoistoka grada hijerarhijski iskorak trenutačno ne zanima.

Njegove će, međutim, utakmice biti zanimljive ponajprije zbog igračkog kadra koji brani narančasto-crne boje, a koji je ove zime ojačao Dumitru Mitu. Zapravo, trebat će ih odjenuti jer se traži modalitet kako toga nogometaša s hrvatskim i rumunjskim državljanstvom vratiti u Osijek u čijem je istoimenom prvoligašu ostavio duboki trag i preko njega, te zagrebačkog Dinama, ostvario solidnu međunarodnu karijeru premda nije zaigrao ni za jednu reprezentaciju čije putovnice posjeduje.

01.05.2004  Ivan Turina i Dumitru Mitu ,snimio_Ronald Gorsic
Ronal Goršuć/HanzaMedia

Nakon što je prije deset godina završio profesionalnu karijeru u UTA Aradu, taj se, sada 44-godišnjak, nije umirovio budući da je nastavio igrati za rumunjske niželigaše i usporedo se baviti trenerskim pozivom.

Kuma i predsjednika Metalca Boru Ivkovića nije mogao odbiti tako da će u drugom dijelu sezone nastupati u petoligaškom hrvatskom prvenstvu za što, ovih dana, treba ishoditi istupnicu sadašnjeg kluba i brisovnicu Rumunjskog saveza kako bi se vratio u sredinu s kojom je, praktički, srastao i sada će postati mamac za gledatelje ponajprije u Osijeku jer u gostima, vjerojatno, neće igrati.

Svjedoci kažu da je i nadalje u pristojnoj kondiciji, a, uz to, neće biti najstariji metalac u novijoj klupskoj povijesti jer je do nedavno za njega igrao, tada, 50-godišnji Ivan Ero Tomas...

Linker
27. travanj 2024 02:19