AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
SERIE A

LAZIO - CHIEVO Chievo već dugih deset godina ne zna za poraz od Lazija u Rimu

Otkako je Chievo 2002. ušao u prvu ligu zabilježio je tek jedan rimski poraz od Lazija
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 15. rujan 2013. 12:06

Svaka snažnija talijanska ekipa ima jednu tzv. "malu momčad" koja im nikako ne odgovara, a za Lazio je to definitivno Chievo. U posljednjih deset godina na Olimpicu Lazio nije niti jednom pobijedio Chievo, a otkako je momčad iz Verone stigla u Serie A 2002., uspjeli su ih pobijediti tek jednom pred vlastitim navijačima i to sa samo 1:0. Petkovićeva momčad ove je sezone uknjižila dva teška poraza od prvaka Juventusa, ali je na svom Olimpicu pobijedila Udinese. Momčad iz Udina također je tradicionalno težak suparnik za Lazio, a u Rimu se nadaju da će i u drugom domaćem ligaškom susretu uspjeti srušiti svoju "tabu momčad".

Petković ima i problema s izostancima pred ovaj susret:

- Ne vjerujem da će se sistem mijenjati, no to je nebitno. Važno je da igrači zajedno rade, a to je ono što nisu uvijek radili u prethodnim utakmicama. Moramo podignuti tempo i pokušati pobijedili kako bi startali s pozitivnim nizom. Moramo se sada iznova podići. Bilo je previše entuzijazma u ekipi, pogotovo prije prve utakmice.

Rimljani bi u ovom susretu mogli imati problema s kreacijom u napadu budući da im osim duže suspendiranog kapetana Maurija, zbog suspenzije susret s čvrstim Chievom propušta i glavni razigravač Mauri. Zbog ozljeda Petković ne može računati i na bekove Radua i Pereirinhu, te ovoljetno pojačanje za veznu liniju Bigliju.

Čvrsta obrana i brzi kontranapadi godinama su odlika Chieva, a ove sezone to bi trebalo biti još izraženije budući da je momčad ljetos preuzeo veliki radnik Sannino koji obožava disciplinu u igri. Nakon uvodnog gostujućeg remija bez pogodaka s Parmom, Chievo je odigrao za njih atipičnu utakmicu protiv Napolija. Postigli su dva pogotka, no protiv nadahnutg Hamšika nisu mogli mnogo pa su na koncu zaključili susret s čak četiri gola u mreži.

Sannino se nada boljem dojmu Chieva od onog koji je njegova momčad ostavila protiv Napolija:

- Ne smijemo ponoviti stare pogreške. Radili smo jako na greškama koje smo napravili protiv Napolija i pokušali smo shvatiti što je krivo skrenulo u posljednjih 20 minuta tog susreta. Trudimo se vidjeti koje aspekte trebamo popraviti i kako da izbjegnemo određene okolnosti kako ne bi ponovno radili iste greške. Šteta je da smo trebali tijekom tjedna raditi bez internacionalaca. Teško je biti bez šest igrača, no zadovoljan sam onima koje sam imao na raspolaganju.

Gosti iz Verone u Rim su stigli u gotovo najjačem sastavu. Sannino ne računa tek na lakše ozlijeđene Dainellija i Kupisza koji bi se punom treningu trebali vratiti već sljedećeg tjedna.

Linker
06. svibanj 2024 05:59