Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
RAVNO U GLAVU

LEGENDA BAYERNA OPRALA IGRAČE I UPRAVU, PA DALA VELIKU PODRŠKU NIKI KOVAČU 'Ja to ne mogu razumjeti! To su sebične zvijezde, bez poštovanja...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 20:21

Četiri utakmice bez pobjede ozbiljno su narušile poziciju Nike Kovača na klupi Bayerna, ali klupska legenda Lothar Matthaus smatra kako je hrvatski trener najmanje odgovoran za krizu rezultata u bavarskom nogometnom divu.

"Mnogi stariji igrači Bayerna su nagrađeni novim ugovorima, a klub je ignorirao svježu krv, uzbudljive mlade igrače koji su se pojavili na nogometnom tržištu. Pa ja to ne mogu razumjeti! Bayern je u subotu protiv Borussije na travnjaku imao devet igrača koji su igrali Ligu prvaka 2013. godine!?", rekao je Lothar Matthaus i pružio javnu podršku Kovaču:

"Niko je ambiciozan lik s planom. On je pravi čovjek koji može promijeniti ovakvo stanje stvari. Međutim, prava odgovornost za ovo stanje nije na njemu, nego na upravi i igračima".

ROME, ITALY - JULY 08:  WM 1990 in Rom; Deutschland wird Fussballweltmeister 1990; v.lks.: Klaus AUGENTHALER mit WM - Cup, Andreas BREHME, Lothar MATTHAEUS, Pierre LITTBARSKI, Thomas HAESSLER  (Photo by Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Matthaus je bio i vrlo kritičan prema klupskim zvijezdama koji su se navodno pobunile protiv Kovača.

"Igrači poput James i Lewandowskog, Robbena i Riberyja su sebične zvijezde, bez imalo poštovanja prema treneru, klubu i suigračima. Uli Hoeness takve istupe mora zaustaviti. On i Hasan Salihamidžić (sportski direktor) moraju igračima jasno dati do znanja kako moraju promijeniti svoj način razmišljanja i istupe".

Da se mišljenje javnosti u Njemačkoj pomalo okreće na stranu hrvatskog trenera, daje naslutiti i današnji SportBild.

Njemački dnevnik u današnjem izdanju otkriva kako je Kovačeva krivica za trenutno stanje u klubu još manja jer Hrvat nije mogao dovesti igrače koje je želio kad je ovoga ljeta preuzeo klub.

Bild spominje dva imena.- Kovač je, navodno, predsjedniku Uliju Hoenessu i izvršnom predsjedniku Karl-Heinzu Rummeniggeu rekao kako želi dovesti Hoffeinheimovog veznjaka Kevina Vogta i Eintrachtovog Antu Rebića, ali vodeći dvojac kluba je to odbio uz kratko obrazloženje - nisu dovoljno dobri za Bayern.

Linker
26. travanj 2024 07:09