foto: CROPIX
DVOBOJ VELIKANA

Legenda Hajduka hrabro uoči derbija: 'Tko izgubi na Maksimiru otpast će iz utrke za naslov'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2015. 23:53

Uoči subotnjeg derbija istina je sljedeća: nitko nije pobijedio u posljednja dva derbija, a onaj tko izgubi ovaj otpast će iz utrke za naslov, jer teško će nadoknaditi izgubljene bodove i stizati dvojac ispred, s obzirom da nam prva četiri kluba odskaču kvalitetom, a protiv ostalih, izuzev možda Lokomotive, svi mogu pobjeđivati.

Prije prošlog derbija Dinamo je imao problema nakon utakmice Lige prvaka, osjetio mu se umor, Hajduk je bio stvorio puno šansi. Ovaj put ne smatram da će se na ‘bijelima’ toliko osjetiti nadmetanje sa Zagrebom od srijede jer ‘zagrebaši’ ipak zahtijevaju manji angažman, a Maksimir izaziva i veći motiv.

Ohandza će taktički nedostajati Hajduku jer s njime je mogao igrati puno okomitije, imalo se kome gurnuti loptu u prostor, sada pobjeći može samo hitri Tudor, tako da će ‘hajdukovci’ pokušati pas-igrom doći do šesnaesterca domaćih. No, budući da je kraj polusezone, pitanje je koliko će jedni i drugi imati svježine, bez obzira na Dinamovih sedam dana bez utakmice. Očekujem derbi s puno pogrešaka, pa tko pogriješi manje bit će bliži pobjedi.

Dinamo opet nije prošao dalje u Europi, Hajduk je svoj cilj u Kupu ispunio, dovoljan mu je i bod u Maksimiru s obzirom da se na proljeće derbi igra na Poljudu i najvažnije mu je da i nakon subote ostane u utrci za prvaka.

Linker
18. svibanj 2024 10:44