Tom Dubravec / Hanza media / CROPIX
STAJAT ĆE GA BOČICA

LEGENDA HNL-A OSTALA U ŠOKU ZBOG KAZNE OD - TISUĆU KUNA! 'Odakle da im platim? A i u životu nisam bio finiji!'

Piše: damir begovićObjavljeno: 16. rujan 2016. 11:08

Nedjeljni vinkovački incident dobio je svoj epilog: Rijekin ofenzivac Marko Vešović uz obećanih 100 kuna za jogurt domaćinu morat će izdvojiti još i 7.000 kuna u HNS-ovu blagajnu. Odlučio je disciplinski sudac Saša Pavličić koji je, pak, Tomislava Vranjića zbog nesportskog ponašanja kaznio s 5.000 kuna i mjesec dana suspenzije, što podrazumijeva da Cibalijin trener vratara u tom razdoblju neće moći ni blizu klupe.

- Komentar? Ma, ne da mi se to više komentirati, stvarno nemam volje. Žalba? Nije opcija, pobjednik je poznat unaprijed - kaže Vranjić koji smatra kako akteri neugodnog prošlonedjeljnog događaja, koji je zamjetnu medijsku pozornost dobio i u susjednoj Srbiji, i u BiH, uopće nisu pravedno sankcionirani.

- Da nije bilo Vešovićeve akcije, ne bi bilo ni moje reakcije koja, moram to posebno naglasiti, nije imala nikakav predumišljaj, niti bilo kakvu nacionalističku pozadinu. Nisam čak znao ni tko je ni odakle je... Reagirao sam nagonski, rekao sam mu ono što bih u tom trenutku rekao bilo kome, taman da je i Hrvat iz Starih Mikanovaca. Za mene je ta priča završila minutu nakon događaja, nije mi drago ovo povlačenje po novinama i ovdje bih doista na tu temu stavio točku.

Prije točke još samo pitanje, tko će platiti kaznu?

- Ne bude li klub, ja ću.

Što kaže praksa, tko u takvim ili sličnim situacijama plaća novčane kazne, klub ili igrač/trener?

- Praksa kaže da nema pravila, sve je stvar procjene objektivnih okolnosti. Ponekad igrač zbog gluposti i nepromišljenosti dobije žuti karton i zasluži dodatnu klupsku sankciju, a ponekad ga ima logike čak i nagraditi ako dobije crveni karton, ali u funkciji rezultata. Konkretan slučaj glede Vranjića treba proći određenu unutarklupsku proceduru – pojašnjava Cibalijin tehnički tajnik Dražen Pernar.

Isto se odnosi i na novčanu kaznu u iznosu od 1.000 kuna koja je zbog bacanja plastične bočice s vodom na teren, također prošle nedjelje protiv Rijeke, odrezana treneru Stanku Mršiću.

- Koliko, 1.000 kuna? Pa, odakle da im platim!? - uzvratio je Mršić, uz zanimljivu opasku:

- Pa, u karijeri nisam bio finiji...

No, Mršić je u konačnici čak dobro i prošao; prošle sezone za istovjetan prekršaj, podsjećamo, kažnjen je zabranom vođenja momčadi s klupe u dvije utakmice.

Linker
03. svibanj 2024 10:18