Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
PROMJENA SREDINE

LEGENDA OTKRIVA ZAŠTO JE MATEO KOVAČIĆ ODABRAO UPRAVO CHELSEA Takvu ponudu nije mogao odbiti: 'Netko iz kluba mu je to obećao...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 20:39

Mateo Kovačić nakon Serie A i španjolske La Lige novo je ime u rosteru zvijezda engleskog Premiershipa. Izborio je to stisnuvši Kraljevski klub uza zid kao malotko, jer i konačan epilog potvrđuje koliko ga zapravo nisu htjeli dati.

Maurizio Sarri, koji u Italiji ima status jednog od najboljih trenera zadnjih godina, ključni je razlog što je kazao: Chelsea. Mamio je Kovačića još u Napoli. Iz kluba podno Vezuva doveo je ovog ljeta Brazilca Jorginha, a Mateu je obećao mjesto u startnoj postavi. Inače ne bi ni zagrizao…

Kova je plemeniti veznjak, kakav je bio i Robert Prosinečki, koji je engleski nogomet “okusio“ pred kraj karijere u Portsmouthu.

- Svi znamo da Kova ima kvalitetu, jednostavno sada je htio otići gdje će igrati. Njemu je samo trebala prava, veća minutaža. Čim je odabrao Chelsea vjerojatno mu ju je iz toga kluba netko obećao. Nadamo se svi da će biti pravi, otišao je svakako u veliki klub. S što se tiče njega kao igrača, u Premier ligi, kao i u Španjolskoj, i bilo gdje drugdje, pravi igrač svugdje može igrati. Za Kovačića neće biti problem - kazao nam je Prosinečki.

Teže u Španjolskoj

Jedino u najboljim klubovima na Otoku egzistiraju takvu fini tehničari, u ostalima dominiraju “radničko-atletski” profili.

- Ma, puno je teže igrati u Španjolskoj nego u Premier ligi. To je moje viđenje, možda sam u krivu, ali vjerujte da nisam. Pogotovo je nezgodno u Primeri zato što svi znaju, tko god da vam je suparnik, a trkački su brzi. Čak mi sve to skupa puno kvalitetnije izgleda u Španjolskoj nego u Premier ligi.

Kovačić je pred možda i najvažnijom sezonom u karijeri, ako napravi zadnji korak koji mu nedostaje da se vine u orbitu velemajstora koji dominiraju nogometnim travnjacima opravdat će sve epitete optočene zlatom koji su o njemu izrečeni, što se do sada još uvijek nije dogodilo.

- Pa zbog toga ide. Ne mogu ja garantirati za njega, ali kazat ću da se radi o odličnom igraču, zacijelo mu je obećana minutaža, zato i jest izabrao taj klub, Chelsea je za mene dobio pravog igrača.

Zagreb, 221217.
Kajzerica.
Robert Prosinecki, nogometni trener, bivsi nogometas i nogometi reprezentativac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Robert Prosinečki

Gdje će biti mjesto Bluesima ove sezone u Premier ligi? Nakon titule 2017. imali su slabiju etapu, ostali na petoj poziciji, bez Lige prvaka.

- Opet su osvajači FA kupa. U dvije sezone pod Antonijom Conteom uzeli su prvenstvo i kup, ključno je hoće li ostati Hazard i Willian, ako i dalje budu kod njih, ponovno će se boriti za sam vrh u Engleskoj - zaključio je Prosinečki.

Premier liga kreće ovaj tjedan, Chelsea u subotu gostuje kod Huddersfielda, budući da Kovačić nije prošao pripreme i trenira tek nekoliko dana, pitanje je u kojoj će utakmici debitirati. Zaista, London je vrlo bitna etapa u njegovoj karijeri. Iz mira Madrida, okrilja velikog kluba i malo pritiska jer drugi nose glavni teren napravio je hrabar i odlučan potez da dokaže da je i u reprezentaciji, i svugdje, igrač za glavne, a ne više sporedne role. Sad je sve na njemu...

Linker
02. svibanj 2024 11:14