Ronald Gorsic / CROPIX
 CROPIX
NOVO IME NA KLUPI

LEGENDA VATRENIH JEDAN OD GLAVNIH KANDIDATA ZA PREUZIMANJE REPREZENTACIJE BiH 'To su bili razgovori, a ne pregovori. Htjeli su čuti moje viđenje...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. studeni 2017. 23:25

Po vijestima koje dolaze iz Sarajeva, delegacija koja je predstavljala Savez BiH na pregovorima s Robertom Prosinečkom, doma se vratila iznimno zadovoljna. Ugledni hrvatski trener i proslavljeni reprezentativac pokazao je veliki interes za preuzimanje reprezentacije Bosne i Hercegovine. A tamo slovi za apsolutno prvog favorita jer za njega su - između ostalih - Dušan Bajević i Ivica Osim, dva najveća nogometna autoriteta u državi.

- Iskreno, ne znam jesam li nekakav favorit, ali znam da sam jedan od kandidata koji bi trebali preuzeti BiH reprezentaciju - kazuje Prosinečki.

U utorak ste u Zagrebu razgovarali s njihovom delegacijom. kakav je epilog tih razgovora?

- To su doista bili razgovori, a ne pregovori. Htjeli su čuti kakvo je moje viđenje njihove reprezentacije i ja sam im ga vrlo otvoreno predočio.

Charles McQuillan/Getty Images
Getty Images

Pretpostavljamo da su čuli dosta pohvala od vas?

- Naravno da jesu, jer BiH ima iznimno zanimljivu reprezentaciju punu kvalitetnih igrača. Tu govorimo o igračima koji igraju u jakim europskim klubovima i to veliki dio njih s jako ozbiljnim ulogama u momčadima. Takvi igrači svakako intrigiraju.

Važna pitanja

Znamo da ste Azerbajdžan napustili unatoč sjajne ponude zato što ste tražili momčad s kojom se može napraviti pravi rezultat. Ispunjava li BiH vašu trenersku ambiciju?

BAKU, AZERBAIJAN - MARCH 26:  Robert Prosinecki, head coach of Azerbaijan reacts during the FIFA 2018 World Cup Qualifing Group C between Azerbaijan and Germany at Tofiq Bahramov Stadium on March 26, 2017 in Baku, .  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

- To je reprezentacija koja može ravnopravno igrati sa svim suparnikom u svijetu i koja mora biti konkurentna u svakoj kvalifikacijskoj skupini za velika natjecanja. Mislim da sam time sve rekao.

Kakve vam uvjete nudi Nogometni savez BiH?

- Novca se nismo ni dotaknuli, kao ni ostalih važnih pitanja koja se kod pravih pregovora moraju riješiti. Ponavljam, ja sam tek jedan od kandidata, a koga će izabrati pokazat će vrijeme.

Sve bi trebalo biti riješeno u sljedećih mjesec dana. Po našim saznanjima, Robert Prosinečki sjajno kotira u Sarajevu. A čudno bi i bilo da je drukčije, jer pričamo o treneru golemog potencijala...

Linker
15. svibanj 2024 23:00