screenshot HRT
U EMISIJI OTVORENO

LEGENDARNI KOMENTATOR IZJAVOM ZAPALIO REGIJU 'Neka pukne kome u Srbiji smeta, ali Hrvatska je nogometna velesila kako god završilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2018. 01:25

Hrvatsku reprezentaciju u subotu (20.00) očekuje veliki okršaj protiv domaćina Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Dalićevi junaci već su napravili ogroman posao na ovom Mundijalu, ali prema najavama naših reprezentativaca nemaju namjeru stati na ovome već žele napraviti korak više i izboriti polufinale.

U emisiji HRT-a 'Otvoreno' tom su prigodom gostovali legendarni Ćiro Blažević, sportski komentator iz susjedstva Milojko Pantić, bivši igrač Dinama i Hajduka Stjepan Deverić, bivši reprezentativac Stjepan Tomas, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, prdstavnik k luba navijača 'Uvijek vjerni' Domagoj Perlić kao i glavni urednik Hrvatske nogometne televizije Ivica Blažičko.

Prvo pitanje voditelja emisije Mislava Togonala bilo je upućeno naravno Ćiri Blaževiću.

- Već prije sam upozoravao da bi ova generacija mogla napraviti nešto više. Ako moram birati dalje ako prođemo, radije bih Englesku. To je nova momčad koja se još traži. Teško bi mogla odgovoriti zahtjevu da prođe jednu Hrvatsku.

Zatim je riječ uzeo Milojko Pantić.

- Ja sam odmah rekao da su od manjih nacija favoriti Belgija i Hrvatska. Za koga će navijati Srbija? Ne znam što bih rekao. Za hrvatsku bi televiziju rekao da ćemo navijati za Hrvatsku, za rusku televiziju da ćemo navijati za našu pravoslavnu braću. Građanska Srbija će sigurno navijati za Hrvatsku. Jedan bračni par kojeg sam sreo mi je rekao - radije ćemo navijati za našeg Luku Modrića nego za bilo kojeg Ronalda.

Što Tomas očekuje od utakmice?

- To što su oni do sada napravili to je jedan povijesni uspjeh. Oni će biti rasterečeni u ovoj utakmici jer su već do sada napravili puno. Najviše se treba paziti Dzyube i Golovina. To je dvojac koji može napraviti najviše problema.

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić govorio je o momčadi.

- Uvjeren sam da će ovo biti potpuno drugačija utakmica nego do sada. Ali, nakupilo se i putovanja do sada i utakmica, ali proći ćemo Rusiju. Zarada? Vidjet ćemo kad se završi prvenstvo, ali mogao bi dio novac otići i na novi stadion.

Navijači?

- U Rusiji je sve na vrhunskom nivou, bilo je najava da bi mogli stići huligani, ali svi navijači moraju proći sigurnosne mjere i dobiti 'fan ID' tako da nikakvih problema nema. Rusi su se do sada pokazali kao izvrsni domaćini - kazao je Domagoj Perlić.

Godina je bila 82', Ćiro je bio trener velikom Stjepanu Deveriću. Što legenda misli o Vatrenima?

- Izvrsna smo reprezentacija. Igrači nam igraju u najvećim svjetskim klubovima i to pokazuju na terenu iz utakmice u utakmicu. Prevelika je razlika u kvaliteti da bi se moglo dogoditi neko iznenađenje. Mislim da je ovo Svjetsko prvenstvo naše generacije. Mislim da je ovo Mundijal kojim ćemo se svi ponositi.

Kakvo je stanje u Srbiji? Momčad se vratila, kako su dočekani i kakva je atmosfera?

- Srbija je ljudi moji, zarobljana država od strane državnih razbojnika koji imaju političko krilo koje se zove srpska napredna stranka. Vođa državnih razbojnika je stavio na čelu saveza svog tjelohranitelja. Srpska reprezentacija je Kokezanija.

Trebalo je malo sreće i zadovoljstva ljudima?

- Treba toga biti što više. Nogomet je uvijek bio sport koji ujedinjuje ljude - kazao je Deverić.

Nakon još nekoliko tema i razgovora u studiju uslijedile su završne vijesti gostiju gdje je zanimljivo izlaganje imao Milojko Pantić.

- Neka pukne kome u Srbiji smeta, ali Hrvatska je nogometna velesila bila i ostat će kako god se završi. Mislim da će doći do pobjedničkog postolja, a to znači da će igrati za treće mjesto.

Linker
05. svibanj 2024 05:01