Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
ZLATANOVO 'KONKRETNO OBJAŠNJENJE'

LEGENDARNI SARAČ BEZ PARDONA 'Ne sjećam kad smo bili ovako očajni, ali najvažnija je - šesta!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 14:40

Očajna igra rukometaša na otvaranju turnira u Rio de Janeiru i poraz od Katara otvorio je mnoge dvojbe u taboru hrvatske reprezentacije.

Čini se da momčad nije na razini na kojoj je bila na zadnjih nekoliko natjecanja na kojima je unatoč ozbiljnom podmlađivanju ostvarivala dobre rezultate u i pravilu ulazila u borbu za odličja. Poraz u prvoj utakmici ipak nije razlog za očajavanje jer se sličan scenarij dogodio i 2003. kada su igrači tadašnjeg izbornika Line Červara na startu poraženi od Argentine da bi na kraju došli do svjetskog zlata.

Zlatko Saračević, proslavljeni bivši reprezentativac, jedan od naših najboljih svih vremena, zlatni olimpijac iz Atlante 1996., danas trener, također smatra da se ne radi o tragediji, iako ono što je putem TV ekrana vidio na parketu Future Arene ne ukazuje na lijepu budućnost:

“Sarač” ima i konkretno objašnjenje, činjenicu da se igralo u jutarnjem terminu:

- Nije baš lako igrati u devet sati ujutro kad si totalno izvan ritma. Ono što me ipak malo brine je to što su nam igrači igrali kao da su zalutali na teren, bezvoljno i bez imalo energije. Nisam vidio žar, nekima kao da je bilo svejedno jesmo li primili pogodak ili nismo. Nisam ništa vidio u dečkima, bilo da sam pratio govor tijela ili reakcije nakon nekog lošeg poteza.

Na olimpijskom turniru nema slabih momčadi i Saračević u porazu u konačnici ne vidi ništa strašno:

- Ako se to ne ponovi u sljedećim utakmicama, ovu ćemo lako zaboraviti, iako ne pamtim kad smo tako loše igrali. Najvažnija je šesta utakmica, sve ove u skupini lako se izbrišu, a niti će ih se itko sjećati. Križamo se sa skupinom u kojoj su Nijemci, Slovenci, Poljaci, Šveđani, Egipćani i Brazilci te je praktično nevažno tko će nam biti suparnik u četvrtfinalu. Hoćemo li biti prvi ili četvrti u našoj skupini zapravo je nebitno.

Bez obzira na sve, Saračević vjeruje u novi plasman u polufinale i ulazak u borbu za odličje:

- Malo me poljuljalo ovo s Katarom, ja sam uoči Igara bio uvjeren da imamo momčad koja je sposobna otići do kraja i uzeti čak i novo zlato. Dobri smo na svim pozicijama, nitko od suparnika, uključujući i dvostruke uzastopne prvake Francuze, nije na nekoj posebno impresivnoj razini. Nadam se da je ovo bio tek jedan loš dan i da će se dečki uplesti u borbu za odličja kao što je to bio slučaj na skoro svim posljednjih velikim natjecanjima...

Linker
07. svibanj 2024 16:35