Ferencvaroš navijači
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
UZVRAT U MAĐARSKOJ

LEGENDARNI UKRAJINAC DEFINITIVNO NE RAČUNA NA NAJBOLJEG IGRAČA Navijači dobili posebne upute: Ako želite podizati ruke, obavezno podignite obje!

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 10:06

Iako još uvijek nema službene potvrde o transferu najboljeg igrača Ferencvarosa, talijanskog napadača Davida Lanzafamea (32) u Honved, neprijeporno je da ovaj ubojiti strijelac napušta klub. Doznali smo, naime, iz izvora bliskih mađarskom prvaku, da Talijan sigurno odlazi, te da trener Serhij Rebrov na njega ne računa za uzvratnu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Dinama! Ta je informacija prostrujala u nedjelju popodne, valjda neće biti nikakve promjene...

Osim Bjelorusa Nikolaja Sihnjeviča (27), koji je igrao u Zagrebu, Rebrov ima još dvojicu klasičnih napadača u svlačionici. Mađarskog reprezentativca Tamasa Priskina (32) i novopridošlog Bjelokošćanina, Francka Bolija (25), najboljeg strijelca norveškog prvenstva, koji je prije deset dana došao iz Stabaeka. Obojica kandidiraju za nastup i neće biti iznenađenje bude li jedan od njih bio i u startnoj postavi.

Kretnja ruku prema nebu ne smije biti s jednom rukom

Uoči utakmice s Dinamom, koja će biti vrlo zahtjevna za organizaciju na rasprodanoj Groupama Areni, Ferencvaros je izdao uobičajene upute za navijače, iz kojih izdvajamo:

- stadion se otvara u 17.30 sati;

- domaći navijači moći će postaviti samo transparente u bojama Ferencvarosa (zeleno-bijela) ili u bojama mađarske zastave (zeleno-bijela-crvena)

- transparenti ne smiju imati diskriminacijske, nasilne, opscene, političke i nesportske sadržaje, kao ni sadržaje ili znakove autoritarizma, ili diskriminatornog jezika protiv bilo kojeg drugog naroda, te sadržaje zabranjene od FARE, organizacije koja se bori protiv rasizma u Europi

- molimo sve navijače da izbjegavaju svaku gestu koju bi UEFA mogla protumačiti kao veličanje nacizma - primjerice, kretnja ruku prema nebu ne smije biti učinjena jednom rukom!

- ne smiju se na stadion unositi pirotehnička sredstva

- nasilno ponašanje bit će sankcionirano odvođenjem sa stadiona i prijavom.

Linker
02. svibanj 2024 20:53