REUTERS/Darren Staples
OPTIMIZAM KOD ENGLEZA

LEGENDARNI VELIKAN ENGLESKOG NOGOMETA VATRENI DVOJAC OPISAO KAO 'HODAJUĆE MRTVACE' 'Znamo što Hrvate zabrinjava i ne vidim zašto ih se trebamo bojati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2018. 17:47

Bivši engleski reprezentativac Alan Shearer radi za BBC kao jedan od stručnih analitičara, a u svojoj je novoj kolumni dio prostora posvetio hrvatskoj reprezentaciji s kojom će Englezi ove srijede krenuti u bitku za veliko finale.

Legendarni velikan 'otočkog' nogometa svoje sunarodnjake ohrabruje analizom preko koje poručuje da ne postoji razlog zbog kojeg bi se trebali bojati izabranika Zlatka Dalića.

"Znamo da Hrvate zabrinjavaju slobodni udarci i korneri, a kada ih gledam ne vidim razlog zbog kojeg ih se trebamo bojati. Naravno, imaju tehnički nadarene igrače poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali su mi oni izgledali kao hodajući mrtvaci u produžecima protiv Rusije. Trebamo ih respektirati zbog kvalitete koje posjeduju, ali ne i bojati ih se", napisao je u nekoliko redaka slavni golgeter.

Veći dio teksta bio je očekivano posvećen veličanju engleske reprezentacije i njihovom putu kroz ovaj Mundijal.

"Engleska je bila smiješna poslije Eura prije dvije godine, ali sada više nije. Sada se zna tko smo i kako igramo. Bilo je briljantno promatrati kako ova ekipa raste i raste. Mislim da nitko nije mislio da možemo do polufinala. Ja sigurno nisam. Ali ako pobijedimo Hrvatsku, Engleska je u finalu. Nevjerojatno je samo to reći i fantastičan je osjećaj razmišljati o tome što se sljedeće može dogoditi", zaključio je Shearer.

Linker
05. svibanj 2024 04:08