AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
BUNDESLIGA

LEVERKUSEN - BAYERN Leverkusen je posljednja momčad koja je pobijedila Bayern

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 05. listopad 2013. 14:00

Pobjedom koju su ostvarili u posljednjim minutama susreta Lige prvaka protiv Real Sociedad, Leverkusen je sačuvao stopostoni učinak na domaćem terenu, a sada im u goste dolazi momčad koja je jedna od dvije koje su ispred njih na ljestvici, aktualni prvak Europe:

- Poštujemo Bayern, ali ga se ne bojimo - rekao je mladi vratar Leno, a na njega se nadovezao i Hegeler, strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Sociedada:

- Bayern je trenutačno najbolja momčad na svijetu, ali mi igramo pred vlastitim navijačima kojima možemo obećati da ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do nove pobjede.

Trener Hyypia u istom je duhu dao izjavu, znajući da bi zapravo i bod protiv Bavaraca bio sasvim solidan rezultat:

- Igramo vrlo dobar nogomet i imamo ambicija iako znamo protiv koga ćemo igrati. Bayern se ponekad čini kao momčad bez mana, ali oni to nisu. Nisu nepobjedivi, a mi ćemo se truditi da to i dokažemo - rekao je trener Hyypia.

Kako se Castro vratio treninzima, u momčadi Leverkusena nema niti jedan izostanak.

Bayern sve više sliči na momčad koja je prošle sezone poharala sve pred sobom. Tijekom tjedna kod moćne su momčadi Manchester Cityja slavili 3:1, a dojam ostaje da su mogli pobijediti i uvjerljivije.

- Protiv Cityja smo odigrali točno onako kako smo htjeli i postigli ono po što smo došli. Ali već smo sutradan krenuli od početka jer ovo nije trenutak kada se treba opustiti i prestati s poslom - rekao je veznjak Toni Kroos.

Bayern je u prvenstvu posljednji put poražen prije gotovo godinu dana, upravo protiv Leverkusena, a sada, s 32 utakmice zaredom bez poraza, love rekord HSV-a od 36 utakmica u nizu. Trener Guardiola zna da je ovo jedan od dvoboja koji taj niz mogu prekinuti:

- Oni su samo jedan bod iza nas i vrlo su opasna ekipa. Trenutačno igraju vrlo dobro, u formi su, i oni su za nas pravi protivnik. Uostalom, s pobjedom bi nas pretekli na ljestvici.

Što se taktičkih postava tiče, one bi mogle izgledati drugačije nego inače.

- U normalnim okolnostima Leverkusen nije momčad koja će se povući i čekati, ali mislim da će protiv nas napraviti upravo to - zaključio je Kroos.

U Bayernu nema novih ozljeda, pa tako samo nedostaju oni koji su van stroja već duže vrijeme poput Thiaga, Badstubera i Javi Martineza.

Linker
21. svibanj 2024 21:37