Chelsea's Florent Malouda, center no. 15, celebrates scoring against Wolverhampton Wanderers with teammates during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge, London, Saturday, Oct. 23, 2010. (AP Photo/Sang Tan) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE - CALL +44 (0)20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP
PREMIER LEAGUE

Liverpool i Chelsea moraju iskoristiti prednost domaćeg terena

Redsima u goste dolazi Wolverhampton, jedna od najgorih ekipa kad su u pitanju gostovanja. Chelsea pak nije dobio u posljednjih šest susreta i protiv Boltona se to mora promijeniti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2010. 22:47

Liverpool - Wolverhampton

Liverpool je svoju porciju kiksova obilato iskoristio i želi li do kraja ove sezone napraviti nešto ozbiljnije, ovakve utakmice mora pobjeđivati. Wolverhampton je na osam gostovanja dosad osvojio samo bod uz 17 primljenih pogodaka, što sugerira plašljivu igru i slabosti obrane, a domaćin će to nastojati iskoristiti s oporavljenim Stevenom Gerrardom u sastavu. U posljednje tri međusobne utakmice Wolverhampton nije Liverpoolu uspio pogoditi mrežu, a oba dvoboja na Anfieldu je izgubio.

Liverpool je jako, jako loše ušao u sezonu, te je u prvih sedam, osam kola čak provodio u zoni za ispadanje. Onda je krenula pozivitna serija, koju je potom naslijedila neka ‘toplo-hladna’ niska.

Uzimajući sve u obzir niti ne čudi da su Redsi trenutno tek 10. momčad engleskog prvenstva, no dolazak posljednjeplasiranog Wolverhamptona ne smije se shvatiti bilo kako drugačije osim kao lak plijen za Liverpool.

Chelsea - Bolton

Još je prije mjesec i pol dana Chelsea imao fenomenalno dobru situaciju u prvenstvu - mir i samozadovoljstvo vladali su Stamford Bridgeom, a samim time i Romanom Abramovičem. Chelsea je imao pet bodova prednosti na prvim pratiteljem Manchester Unitedom.

A onda je sve krenulo prema dolje. I to strmoglavo prema dolje. Od tog, 10. studenog Chelsea nije upisao pobjedu u Premiershipu, dakle punih šest kola u kojima su upisali tri poraza i tri remija.

U podndjeljak su gostovali kod Arsenala, njihove uobičajne mušterije i - izgubili. Sa 3:1. Nešto je defitinitvno trulo u zemlji londonskih Bluesera i tome nekad mora doći kraj. Mogu li do pobjede nad Boltom?

Dok je Chelsea ‘štrajkao’, Bolton je i više nego marljivo skupljao bodove i sada je stigao na samo dva koraka od Ancelottijeve momčadi. U slučaju pobjede čak će ju i preskočiti. Talijan si to ne može dozvoliti jer bi time vrlo lako mogao ‘letjeti’.

Chelsea ovo jednostavno mora dobiti.

Linker
17. svibanj 2024 06:48