CROPIX
ODLIČNA UTAKMICA!

Ljepotica prvenstva u Kranjčevićevoj: Rijeka opet nije došla do pobjede

Ponovno je momčad s Kantride imala terensku nadmoć, veći posjed lopte i više prigoda, ali ni u trećem prvenstvenom kolu nisu osvojili više od boda
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 26. srpanj 2015. 20:46

U utakmici 3. kola Prve HNL Zagreb i Rijeka su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 3-3 (2-2).

Nakon tri kola Rijeka, koja je i treću utakmicu odigrala neodlučeno, ima tri boda, dok je Zagreb osvojio dva. Na vrhu je Split sa sedam bodova ispred Dinama koji ima pet. Posljednja je Lokomotiva s jednim bodom i utakmicom manje.

Rijeka je na gostovanju u Kranjčevićevoj reprizirala igru zbog koje je u prva dva kola hrvatskog nogometnog prvenstva osvojila samo dva boda i ispala iz Europske lige. Ponovno je momčad s Kantride imala terensku nadmoć, veći posjed lopte i više prigoda, ali ni u trećem prvenstvenom kolu nisu osvojili više od boda. Rijeka je u dva navrata vodila, ali na koncu morala spašavati remi koji nimalo ne zadovoljava apetite Kantride. Zagreb je gostima prepustio sredinu terena, ali često s lakoćom izlazio u kontre. Posebno munjevite reakcije uslijedile su nakon primljenih pogodaka, dok je na drugoj strani riječka obrana ponovno pokazala sporost i nepovezanost.

Pritisak gostiju isplatio se u 23. kada Balaj koristi krivo dodavanje domaćeg braniča Muića, izbija sam pred Livakovića i smireno loptu šalje u gol. Dvije minute kasnije uzvraćaju Zagrebaši preko raspoloženog Bobana koji bježi Samardžiću i odličnim udarcem s 18 metara lovi Slugu na spavanju. U 32. dobar udarac Tomasova s lijeve strane Livaković odbija, ali samo do Balaja koji po drugi put gostima donosi vodstvo. No po već ustaljenom scenariju samo 2 minute kasnije uzvraćaju domaćin sastav. Kombiniranje, Medića i Krovinović izbacuje u prazan prostor Bobana koji s 15-ak metara precizno gađa bliži kut nemoćnog Sluge.

Nakon početne rezerviranosti u nastavaku gosti su krenuli ofenzivnije. Volej Tomasova u 55., a četiri minute kasnije i pokušaj Sharbinija zaustavlja vratnica. No uz napad od nedostatak koncentracije pati i obrana Rijeke. Nakon lošeg čišćenja pred kaznenim prostorom loptu uzima Krovinović i neometano utrčava u kazneni prostor i s 15-ak metara gađa kut gola. Konačnih 3:3 postavlja Bezjak nakon povratne lopte Tomasova s desne strane.

Prijenos uživo:

Kraj utakmice!

79. minuta - Crveni karton za Radoševića!

77. minuta - GOOOL!!! Imali smo sada obrnuti deja vu prvog dijela. Pjesnici su bili ti koji su izjednačili odmah nakon primljenog gola, a sada je to napravila Rijeka! Bezjak je zabio s 10 metara pod prečku domaćih nakon dodavanja Tomasova.

73. minuta - GOOOL!!! Filip Krovinović uzeo je loptu na 30 metara, projurio pokraj dva igrača Rijeke i zatim s 15-ak metara zabio gol pokraj druge dvojice!

64. minuta - Izalzi Lovro Medić, ulazi Gudelj. To je zadnja izmjena Zagreba na utakmici.

61. minuta - Druga promjena gostiju: Izlazi Jugović, ulazi Moises.

59. minuta - Nakon furioznog prvog dijela, utakmica se umrtvila u drugom. I taman kad smo to rekli Sharbini je u letu zahvatio ubačaj Tomasova i s dva metra pogodio stativu iz teške pozicije!

53. minuta - Kod Rijeke izlazi Bradarić, ulazi Radošević.

Poluvrijeme: Odlična utakmica na Kranjevićevoj u prvih 45 minuta. Puno prilika bilo je s obje strane, a Rijeka može žaliti zbog dva primljena pogotka u situaciji kad su taman poveli.

42. minuta - Izlazi Mujić, ulazi Kovačić za Zagreb.

37. minuta - Neugodan pokušaj Leovca s lijeve strane, gotovo iz mrtvog kuta, očešao je gredu Zagreba!

34. minuta - GOOOL!!! Imamo golijadu u Kranjčevićevoj! Prohladna ljetna večer očito je inspirirala napadače pa je tako i Boban zabio svoj drugi gol na utakmici nakon lijepe akcije igrača Zagreba!

32. minuta - GOOOL!!! Balaj je zabio drugi gol za Riječane! Tomasov je pucao s 15 metara, Livaković odbio loptu, a Balaj olićevskom rekacijom zabio za vodstvo!

29. minuta - Bradarić je iz slobodnog udarca zamalo promašio okvir gola Rijeke!

25. minuta - GOOOL!!! Ekspresno su domaćini izjednačili, zahvaljujući krasnom golu Bobana! Zaljuljao je napadač Pjesnika obrambenog igrača Rijeke na 20 metara od gola te iskosa, s lijeve strane, pogodio donji desni kut Sluge!

23. minuta - GOOOL!!! Balaj koristi pogrešku Zagrebove obrane, tj. krivo dodavanje Muića i pokraj nemoćnog Livakovića gura loptu u mrežu!

20. minuta - Najbolja prilika na utakmici! Kakav je sad 'rusfraf' bio pred vratima Livakovića. Prvo je Balaj ubacio s desne strane, Tomasov promašio loptu, a vratar Zagreba gurnuo samo do Sharbinija. Ovaj dodaje za Leovca koji s osam metara pogađa stativu!

12. minuta - Udarac Tomasova iz daljine brani Livaković, iako ne baš sigurno.

9. minuta - Sharbini je pucao s 25 metara prema vratima Livakovića, ali je to bio toliko slabašan udarac da bi ga i golman kadeta obranio zatvorenih očiju, kamoli prvi vratar Zagreba.

7. minuta - Boban je pucao na vrata Rijeke, Sluga obranio. Na stadionu se, inače, čuje samo navijače Rijeke, budući da White Angels bojkotiraju utakmice domaće momčadi.

6. minuta - Prva prava prilika na utakmici! Leovac je dao povratnu loptu blizu kornar crte za Tomasova koji puca pored gola!

3. minuta - Kolinger je udarac Balaja skrenuo u prvi korner za gostujuću momčad.

Utakmica je počela!

Linker
02. svibanj 2024 01:52