Šime Šokota/CROPIX
ATP MARSEILLE

Ljubičić se ove godine već provukao protiv Becka, na domaćem terenu u Zagrebu

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. veljača 2012. 11:47

Ljubičić je u prvom kolu ovog turnira ostvario tek drugu pobjedu u ovoj godini. Činjenica da je pobijedio je svakako pozitivna, no razina protivnika nije bila vrhunska. Bila je to prezentacija odličnog Ljubičićevog serviranja,. Zabio je 27 aseva a tijekom meča nijednom nije izgubio servis. No na returnu je bio tek neznatno bolji od Serre i u tri je seta stvorio samo dvije prilike, od kojih je obje iskoristio. Statistički gledano to je bio vrlo izjednačen dvoboj u kojem je presudio upravo Ljubičićev servis. Kada bi poeni kretali Serra je bio ravnopravan ako ne i bolji igrač, ali nije imao rješenja za taj servis.

- U nijednom trenutku nisam osjećao kako mogu izgubiti ovaj susret, iako bi bilo lijepo da sam uspio završiti meč u dva seta. Mučio sam se u trećem setu. Teren je prilično brz, a činjenica da nisam odigrao previše susreta ove sezone je učinila stvari još težima. Godina je bila teška za mene, pa je lijepo vratiti se na pobjedničke staze - izjavio je Ljubičić nakon pobjede nad Serrom.

Hoće li to biti dovoljno čak i za Becka, to je upitno. Već su igrali nedavno u Zagrebu i Ljubičić se provukao u tom susretu. Beck je servirao bolje i imao više break prilika, ali je pokazao mentalne nedostatke koje je Ljubičić iskoristio. No Slovak je od tada odigrao nekoliko dobrih susreta, te se čini da je u boljoj formi nego tada, što se za Ljubičića ne može tvrditi.

Slovak je noćas u posljednjem meču danas, svladao povratnika Mathieua u tri teška seta. Beck ej bio bolji igrač sveukupno te je iskoristio nešto slabiji nastup Mathieua u odnosu na ono što je pružao nakon povratka. Opet je tu bio klasični pad koncentracije Becka u drugom setu, kada je bacao lopticu posvuda. No u trećem setu je ostao čvrst te došao do pobjede u prvim kolima u dva uzastopna tjedna, što mu nije uspjelo u posljednjih sedam godina. Ako se uspije fizički oporaviti za ovaj susret, nema razloga da se ne osjeća samopouzdano ulazeći u meč s Ljubičićem.

Ostali parovi:



A. Dolgopolov - L. Rosol (12:30)

E. Roger-Vasselin - F. Cipolla (14:00)

M. Chiudinelli - M. Llodra (14:50)

J. Tsonga - N. Mahut (16:45)

D. Goffin - J. Tipsarević (19:30)

Linker
12. svibanj 2024 19:04