AFP
ATP MARSEILLE

Ljubičić vs Tipsarević: Dvoboj nakon dvije i pol godine, Ljubo Janka pamti po dobrom

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 24. veljača 2012. 11:14

Ljubičić je dobro iskoristio pruženo i plasirao se u prvo 1/4 finale sezone. Može se reći da je imao sreće sa ždrijebom, jer Serra i K. Beck nisu najlošiji izbor za prva dva kola. Bio je to još jedan susret kojeg je odlučilo prije svega odlično serviranje Ljubičića, Od svih stvari koje su ga činile dobrim igračem, servis je jedini ostao na razini na kojoj je bio i u najboljim danima. Protiv Becka je osvojio čak 86% poena nakon prvog servisa, te zabio 16 asova.

Na returnu je napravio malo ili ništa, ali ipak dovoljno. Jedinu break loptu koju je imao je iskoristio, a jedino break loptu s kojom je bio suočen je spasio. Igrački je to bio više-manje ravnopravan meč, bez ikakvog posebnog pokazatelja da je Ljubičić proigrao. Podloga u Marseillu i njegova kvaliteta serviranja je ono što ga je odvelo u 1/4 finale. Protiv Top 10 igrača će biti potrebno malo više, a Ljubičić do sada nije pokazao da to ima.

Tipsarević je imao teži meč u prvom kolu nego što je to sugerirao rezultat. Goffin se pokazao u dobrom izdanju protiv pomalo pasivnog Tipsarevića koji će kasnije priznati da nije imao vremena za previše treniranje u posljednje vrijeme. Zbog toga je Goffin mogao sprovditi svoju agresivnu igru udaraca s osnovne linije koja mu je donijela šest break prilika u prva tri return gema. Nakon toga je Tipsarević podigao svoju razinu, posebno na servisu, a solidnom je igrom sve više počeo tjerati Belgijanca na pogreške. Nije to bio spektakularan nastup Tipsarevića, ali je bio dovoljno dobar za Goffina.

- Igrao sam protiv njega ove godine u Chennaiju, pa sam znao što očekivati. Nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam sretan što sam uspio pobijediti u dva seta. Nisam izgubio svoj servis, te sam igrao dobro u važnim trenutcima - izjavio je Tipsarević nakon susreta.

U karijeri ima negativan omjer protiv Ljubičića, ali to je bilo u godinama kada je Ljubičić bio daleko bolji igrač, a Tipsarević tada još nije mentalno bio na razini vrhunskih igrača.

Linker
12. svibanj 2024 15:59