POBIJEDILI NEWCASTLE

Lovren ponovno na terenu: The Guardian njegovu igru okarakterizirao ‘nezgrapnom’

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. travanj 2015. 20:27

Nakon mjesec dana grijanja klupe u Premier ligi, Dejan Lovren ukazao se u prvoj postavi Liverpoola i odradio svih 90 minuta tijekom 2-0 pobjede protiv Newcastlea.

Hrvatski reprezentativac imao je veliku sreću što mu u prvom poluvremenu sudac Lee Mason nije dosudio jedanaesterac nakon prekršaja na Pérezu, a konačni dojam njegove izvedbe Guardianov je izvjestitelj sažeo u riječ - “nezgrapno”. Ipak, Lovren ističe da će ova utakmica njemu i suigračima ubrizgati puno samopouzdanja.

‘Vraća nam se vjera’

- Posljednjih smo tjedana imali nekoliko teških trenutaka protiv velikih momčadi, puno toga nije išlo kako smo htjeli. Sada smo spojili dvije pobjede i vraća nam se vjera u vlastite mogućnosti - rekao je 25-godišnji stoper za klupsku web stranicu.

Lovren priznaje da Rodgersova momčada u posljednje vrijeme osjeća velik pritisak zbog borbe za Ligu prvaka. Četvrtoplasirani Manchester City bježi im za četiri boda.

- Znali smo da moramo pobijediti ako želimo ostati u igri za Top 4. Sada je važno da ostanemo mirni i pripremimo se za polufinale FA kupa protiv Aston Ville (nedjelja, nap. p.) jer nas čeka zahtjevan zadatak.

Proces dugotrajne prilagodbe na Anfield definitivno je gotov, ističe Lovren te dodaje da ga svaka minuta na travnjaku čini sigurnijim. Usput je nahvalio suigrača koji mu je u ponedjeljak pravio društvo u obrani.

- Prvi sam put zaigrao u tandemu s Emreom Canom, budući da on baš nije naviknut na mjesto u zadnjoj liniji. Važno je što smo protiv Newcastlea sačuvali čistu mrežu. Odradio je čudesan posao, očito je sposoban igrati na svakoj poziciji. Nevjerojatan je igrač - zaključio je Lovren.

‘Osjećamo prigodu’

Trener Brendan Rodgers smatra da je kriza Manchester Cityja otvorila njegovoj momčadi vrata za ulazak u prvu četvorku.

- Osjećamo da imamo velike šanse. Naravno da se nadamo i podbačajima drugih kandidata. Borit ćemo se do kraja, siguran sam da nas čeka još puno zapleta i preokreta - poručio je menadžer “redsa”.

Linker
22. rujan 2024 21:49