Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
TO JE BIO PRAVI KOLEKTIV

LUDA PRIČA O ZAJEDNIŠTVU Velikan otkrio kako je Ronaldinho prevario cijelu momčad Barcelone

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 05. rujan 2016. 10:14

Iako se ova priča probila u javnost prije nekoliko mjeseci, danas ju je španjolski nogometaš Andres Iniesta ponovio na svom Twitteru. Radi se o iznenadnom noćnom pozivu brazilske zvijezde Ronaldihna koja je tada, 2005. godine, 'otkrila' Iniesti da prelazi u redove najljućeg rivala Real Madrida.

Ronaldinho je nazvao Iniestu uoči utakmice protiv Real Madrida i rekao mu da odlazi ljutom rivalu i, ono što je najvažnije, da nikom ne kaže za transfer. Uskoro se ispostavilo da je isti poziv uputio svim drugim igračima tadašnjeg sastava Barcelone i zamolio ih za istu stvar.

Cilj Brazilca je bio provjeriti odanost suigrača, a kako nitko nije prozborio ni riječ o 'transferu', ona je očigledno bila na visokoj razini. Ne treba stoga ni čuditi što su poosvajali sve što se moglo, uključujući i Ligu prvaka 2006. godine.

- Dečki, danas sam otkrio da smo poput obitelji. Nazvao sam nekidan i rekao da odlazim u Real, ali nitko od vas nije rekao ni riječ. Radije ste odlučili patiti u tišini, nego izdati momčad - rekao je Ronaldinho u svlačionici uoči El Clasica.

Barcelona je kasnije istrčala na teren i pomela Real Madrid s 3:0, a Ronaldinho je zabio dva gola i pobrao ovacije madridskih navijača na Santiago Bernabeuu.

Linker
03. svibanj 2024 06:05