Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
NASTAVAK HNL-A

LUKA BONAČIĆ PRIPREMA VATRENI DOČEK SVOME HAJDUKU 'Nećemo izvjesiti bijelu zastavu, ne daj Bože! Tudor je bio moj igrač, ali to je sve...'

U Varaždin u 20. kolu ove nedjelje (15.00) dolazi Hajduk, a trener Luka Bonačić na pragu nastavka prvenstvene sezone ‘skicirao’ je mogućnost ostanka u eliti
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 30. siječanj 2020. 13:14

U tjednu uoči nastavka Prve HNL i dolaska Hajduka podignula se temperaturu u gradu baroka, iako je ona za kraj siječnja iznad prosjeka za zimsko razdoblje. Uostalom, tako je redovito pred gostovanje Bijelih. Iako suparnici dvoboj čekaju s različitih polazišta, iste su im namjere - da ulazak u proljeće bude obojen pozitivno.

Varaždinci su prezimili na posljednjem mjestu, napravili dosta promjena u sastavu, a nadaju se da protiv drugoplasirane momčadi s tablice mogu poboljšati svoj bodovni učinak.

Dugačak pokrivač

Pripremno razdoblje bilo je skraćeno i to je ono na što ukazuje trener Luka Bonačić:

- Da smo na zimski predah krenuli tjedan dana ranije, imali bismo više vremena za odmor, ali i za uigravanje novopridošlih igrača. Po tome nismo u ravnopravnom položaju s klubovima koji imaju puno veći izbor igrača i povoljnije uvjete za pripremanje. Manjkat će nam tih sedam dana, ali to ne znači da odustajemo od našeg cilja u borbi za ostanak ili, ne daj Bože, izvjesimo bijelu zastavu. Naprotiv, i ja i igrači smo optimisti, radili smo svojski proteklih mjesec dana, vjerujem igračima i njihovoj iskazanoj želji - kaže Bonačić.

Pripreme su počele u Varaždinu, potom se dva tjedna treniralo i igralo u Međugorju, završnica je opet na domaćem stadionu.

- Mogu biti zadovoljan, pogotovo radom u Međugorju. Rekao bih da smo maksimalno iskoristili postojeće uvjete što je na kraju te faze potvrdila i utakmica sa Zrinjskim. Napravili smo korak prema naprijed. Stvarali smo više prilika, u konačnici i zabili, podignuli našu igru na višu razinu.

Ove zime novi su igrači stizali povremeno i ulazili u roster.

- Najprije su došli Špičić, Novoselec i Denis Glavina, čime je posložena i osnažena obrambena linija u odnosu na jesen. U srednjem redu stigao je Ninčević, igrač određenog potencijala pred kojim je zadaća podizanja na viši nivo brzine i izdržljivosti. U napadu je dolazak Drožđeka sigurno ona kvaliteta koja nam treba, vidjelo se to u prvim utakmicama. Tu je i Petković, nadam se da će potvrditi informacije o napadačkom talentu. I to je to, realno i dalje nam je glavni problem ofenzivniji dio momčadi. Neki su obećavali, ali ništa više od toga. Moramo biti svjesni da se možemo pokriti samo koliko nam je dugačak pokrivač.

Bilo je i problema oko zdravlja nekih igrača, kakva je sada stanje uoči proljetne premijere.

- Po povratku iz Međugorja zahvatila je viroza nekoliko igrača. Pa smo tako u Murskoj Soboti igrali bez nekoliko prvotimaca, jer su neki izostali i zbog viza. Iako smo izgubili u toj neobičnoj utakmici s tri poluvremena od 50, pa 40 i na kraju 30 minuta, pokazalo se da i poraz može biti dobar ako se izvuku korisne pouke. Prvih 50 minuta bilo je doista solidno, nastavak s ulaskom pričuva ne. Srećom, sada svi su zdravi, oporavio se i Roca koji je dobio masku.

Hajduk stiže s novim trenerom Tudorom, koji je bio vaš bivši igrač.

- Bio je i ništa više od toga ne treba potencirati. Za mene je to utakmica kao utakmica u kojoj bod ili sva tri jednako znače kao i protiv svakog drugog suparnika. Pogotovo direktnih konkurenata, Intera i Istre 1961, kojima nakon toga odlazimo u goste. Nama će biti bitno održati korak s njima do završnog kruga u kojem ćemo im biti domaćini. Inače, više volim da nam je na otvorenju sezone gost veliki klub. Hajduk to jest i on je favorit, ali za nas je to samo jedna utakmica koju ne možemo izbjeći, ali možemo hrabrim pristupom dosta postići. Tome je posvećeno i svih šest naših ovotjednih treninga - zaključio je Bonačić, koji u svojim najzrelijim trenerskim godinama, s dozom smirenosti, slijedi urođeni optimistički instinkt.

HAJDUKOVIH PET U VELJAČI

02/02/20. Varaždin - Hajduk

08/02/20. Hajduk - Lokomotiva

15/02/20. Slaven Belupo - Hajduk

22/02/20. Hajduk - Gorica

29/02/20. Osijek - Hajduk

VARAŽDINOVIH PET U VELJAČI

02/02/20. Varaždin - Hajduk

07/02/20. Istra 1961 - Varaždin

15/02/20. Inter - Varaždin

22/02/20. Varaždin - Lokomotiva

29/02/20. S. Belupo - Varaždin

Počela prodaja ulaznica, za Torcidu tisuću karata

Hajduk jer uvijek bio magnet, a pogotovo sada kada pod vodstvom novog trenera Igora Tudora ne skriva svoje europske ambicije. S druge strane, pred domaćim prvoligašem veliki je izazov u nadmetanju za ostanak u Prvoj HNL.

Jučer je počela prodaja karata i to po cijeni od 60 kuna za Zapad sredinu, po 50 kuna na sektorima Zapad desno i lijevo, te po 40 kuna za Tribinu istok. Hajduk je bio prvi gost po ulasku Varaždina u elitni domaći razred, a toga 28. srpnja 2019. godine zabilježen je posjet od 5152 gledatelja, što je ujedno i zasad rekordni domet Varaždina na domaćim utakmicama u ovom prvenstvu.

Uobičajeno, potporu iz gledališta imat će i splitski Bijeli, pa je preliminarno naručeno tisuću ulaznica za pripadnike Torcide. To je gotovo istovjetno brojki navijača Hajduka koji su bili na Tribini jug na prošlom dvoboju. (ih)

Linker
30. travanj 2024 12:01