HAJDUK - DINAMO 1-1

Machado eurogolom u zadnjoj sekundi održao nadu u Dinamovu sezonu bez poraza

U doslovce posljednjim trenucima susreta Dinamo je izjednačio fantastičnim volejem Portugalca Machada koji je odsjeo u samom kutu nemoćnog Kalinića
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. ožujak 2015. 08:50

Igrala se 94. minuta derbija na Poljudu kada je Paul Machado spasio Dinamov san o sezoni bez poraza.

Navijači Hajduka slavili su svog vunderkinda Andriju Balića koji je u 74. minuti načeo Dinamo. No, jedan ubačaj, možda više iz očaja, odbio se do Machada čiji je volej završio iza Lovre Kalinića i utišao Poljud.

Epilog je to derbija koji je ponudio tvrdu utakmicu, blagu dominaciju Dinama i solidan Hajduk koji je igrao iznad svojih mogućnosti. No, ponovno im je sreća okrenula leđa. Baš kao i u zadnjem derbiju, kobna je bila sudačka nadoknada...

Posjet nije bio u skladu s očekivanjima. Torcida je svoj sjever ispunila u respektabilnom broju dok je u ‘kavezu’ bilo oko 400 navijača Dinama, podijeljenih u dvije frakcije. Podbacili su kibici s ostalih tribina. Kad se podvukla crta, sve skupa na Poljudu je bilo oko 15 tisuća gledatelja. Izostanak bodovne neizvjesnosti učinio je svoje pa su Splićani zaobišli derbi...

Velika Pjacina prilika

Uvodne minute okupirao je Nikola Vlašić. Posebno nadahnut, složio je nekoliko minijatura i prislio Ademija da ga zaustavi prekršajem na 30-ak metara od gola Eduarda. Slijedio je ubačaj Sušića i pokušaj glavom Milovića koji odlazi preko gola. S druge strane uzvratio je Pjaca koji je kreirao najbolju priliku u prvome dijelu. Sjurio se Pjaca u kazneni prostor Hajduka, prethodno se riješivši čuvara Vukovića. No, egzekuciju je spriječio vratar Kalinić.

I to je bilo sve čemu smo svjedočili u prvome dijelu. Hajduk čvrst u defenzivi, nešto tanji u igri prema naprijed dok je Dinamo za nijansu bio bolji u veznom redu ali nije to bilo ništa vrijedno spomena.

Jasna je bila intencija Špace Poklepovića da Dinamu prijeti preko desne strane, odnosno preko Vršajevića. Tu je Dinamo dosta tanak zbog ozljeda Pivarića i Muse, ali Taravel i Šimunović solidno su to pokrivali u prvih 45. minuta.

Hodžić umjesto Fiolića

S druge strane, Zoran Mamić nije bio zadovoljan učinkom Fiolića na krilu pa je u poluvremenu u igru uveo Armina Hodžića koji je otišao u špicu dok je Pjaca vraćen na svoju prirodnu poziciju.

Hajduk je bolje otvorio nastavak. Složili su nekoliko situacija koje su mirisale na gol, ali pravu priliku propustili su gosti. Pjaca je u 58. minuti probio lijevu stranu i ubacio loptu za Fernandesa čiji udarac sa šest, sedam metara odlazi preko Kalinićevog gola. S druge strane je uzvratila kombinacija Balić -Milevskij-Vršajević. Dugom loptom je Hajdukov poletarac izbacio u priliku Milevskog koji nudi Vršajeviću da se upiše u listu strijelaca. Međutim, nedostajalo je preciznosti.

Traje Dinamov san

A onda je na scenu stupio Andrija Balić. Igrala se 74. minuta kada je Caktaš prebacio stranu za Sušića čiju povratnu loptu preskače Milevskij a Balić prizemnom loptom dovodi Hajduk u vodstvo. To je bio njegov peti gol u četiri utakmice. Malo kasnije mu je Špaco omogućio pljesak Poljuda zamjenivši ga Malokuom.

Tanka klupa Dinama došla je do izražaja u završnici kada je Mamić dao priliku Olmu da pokuša spasiti što se spasiti može. No, ulogu spasitelja preuzeo je Paul Machado! Dinamov san traje i dalje...

Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek) 7;

pomoćnici: Petrović (Valpovo), Grgić (Osijek).

Strijelac: 1-0 Balić (74. as. Sušić), 1-1 Machado (94.)

Žuti kartoni: Vršajević, Mikanović, Milevskij, Sušić, Vlašić (Hajduk); Taravel, Fiolić, Ademi (Dinamo).

Igrač utakmice: Paul Machado

Stadion: Poljud. Geldatelja: 15000.

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić 6 - Mikanović 6, Maloča 6, Milović 5,5, Jozinović 6 (od 66. Caktaš 6,5) -Vuković 5,5, Sušić 6 (od 88. Nižić -) - Vršajević 6, Vlašić 6,5, Balić 7 (od 83. Maloku -) - Milevskij 6,5

Dinamo (4-2-3-1): Eduardo 6 - Pinto 6, Sigali 6 (od 85. Olmo -), Šimunović 6, Taravel 6 (od 69. Matel) - Ademi 7, Machado 7,5 - Fiolić 5,5 (od 46. Hodžić 6), Ćorić 6, Fernandes 6 - Pjaca 6,5





Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

90. +4 minuta - GOOOOOOOL!!! Kakva završnica na Poljudu! Sve je bilo spremno za slavlje domaćih i onda je u zadnjim sekundama utamice Machado prekrasnim volejem s 16 metera pogodio suprotne rašlje nemoćnog Kalinića! Ovo je sigurno najljepši gol prvenstva i jedan od najboljih u derbijima Hajduka i Dinama u povijesti. Mamićev san o sezoni bez poraza živi i dalje!

85. minuta - Kod Dinama ulazi Olmo, izlazi Sigali.

83. minuta - Velikim pljeskom s travnjaka je izašao Andrija Balić, ulazi Maloku.

78. minuta - Kakva šansa za Hajduk! Sjajno je Milevskij proigrao Caktaša koji s desne strane na 15 metera udaljenosti od gola nit puca nit centrira te lopta prolazi pored vratnice.

74. minuta - GOOOOL!!!! Andrija Balić je krasnim pogotkom doveo Hajduk u vodstvo! Caktaš je ubacio je s desne strane na lijevu do Sušića, koji vraća u sredinu za Milevskog - ovaj znalački preskače loptu na koju natrčava Balić i s 13 metara šalje loptu pored Eduarda u mrežu! Maldom Baliću ovo je već peti gol u zadnje četiri utakmice!

72. minuta - Žuti karton za Ademija.

68. minuta - Izlazi Taravel, ulazi Matel.

60. minuta - Odmah je uzvratio Hajduk! Milevskij je primirio loptu u kaznenom prostoru i poslao 'rolicu' za Vršajevića koji topovski puca pored vratnice!

59. minuta - Kakva šansa za Dinamo! Hajduk ima inicijativu u drugom dijelu, ali prva prava prilika bila je za Modre - Pjaca je opet krasno prošao i ubacio nisku loptu s lijeve strane gdje Fernandes na šest metara vara Milovića i zatim sanžno puca iznad grede!

58. minuta - Lijep prolaz i ubačaj Vršajevića nije urodio šansom za Hajduk.

53. minuta - Balić je ubacio prema sredini kaznenog prostora, ali obrambeni igrač Dinama izbija glavom loptu izvan opasnosti.

49. minuta - Milevskij zbog grubog starta dobiva žuti karton.

46. minuta - Hodžić je ušao umjesto Fiolića za Dinamo.

Poluvrijeme: Prvih 45 minuta potvrdilo je sve klišeje o tvrdim utakmicama kad se igra derbi. Osim jedne veće prilike Pjace koji je sam izašao pred Kalinića, nije se previše prijetilo vratima obiju momčadi. No, ako ćemo gledati pozitivno, treba pohvaliti mladiće s jedne i druge strane budući da su sva četvorica (Balić, Vlašić, Ćorić i Pjaca) pokazali nekoliko lijepih poteza.

45. minuta - Vrlo grubo se igra pred graj poluvremena, sad je Vršajević dobio žuti karton zbog prekršaja.

43. minuta - Vlašić je pobjegao Fioliću oko centra, a ovaj ga s leđa složio na travnjak - Vučemilović je igraču Dinama pokazao žuti bez razmišljanja.

36. minuta - Vrlo aktivni Pjaca ispremiješao je domaću obranu i dodao za Fernandesa koji umjesto da puca na gol gubi loptu.

32. minuta - Žuti karton za Taravela.

30. minuta - Najbolja prilika na utakmici! Ćorić je odličnom loptom pronašao Pjacu koji izlazi sam pred Kalinića. No, vratar Hajduka sigurno brani udarac!

25. minuta - Ademi se lijepim lažnjakom izborio za udarac s petnaest metara, ali je pucao slabo, daleko od gola.

19. minuta - Sušić je iz slobodnog udarca prebacio živi zid, ali i gredu tako da je lopta završila negdje ispod sjeverne tribine.

18. minuta - Pjaca je pucao ravno u Kalinića.

15. minuta - Opet je Vlašić nanizao nekoliko igrača Dinama, ali je izgubio loptu prije nego je uspio dodati.

10. minuta - Ubacivanje Balića iz kornera preletilo je Eduarda i sve igrače te opsano prozujalo pokraj suprotne stative u gol aut.

9. minuta - Fernandes je prošao po desnoj strani i pucao s dvadesetak metara, ali je Kalinić obranio.

5. minuta - Vlašić je prošao nekoliko igrača Dinama da bi ga na tridesetak metara od gola srušio Ademi. Na ubačaj iz slobodnog udarca skočio je Milović i glavom pucao pokraj stative.

2. minuta - Ubacivanje Balića iz slobodnog udarca došlo je tek do Dinamove obrane.

1. minuta - Na Poljudu se skupilo oko petnaest tisuća gledatelja.

Utakmica je počela!

Angelo Henriquez nije u sastavu Dinama zbog ozljede zadnje lože





Linker
28. svibanj 2024 00:20