Dinamo - Benfica
 Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NERIJEŠENA SITUACIJA

MAJSTOR OBRANE KOJI I DALJE NE ŽELI POTPISATI S DINAMOM NAPOKON PROGOVORIO: 'Nije tu samo jedan razlog. Ja sam sretan u Dinamu, mogu ostati, ali...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. veljača 2020. 18:04

Dugo ga nije bilo u medijima, Kevin Theophile-Catherine nije tip od intervjua i izjava s nogu. Toliko smo ga puta pitali za poneku rečenicu, pogotovo na temu ostanka/odlaska, nikad nije želio ništa reći. U zadnje vrijeme više nije ni rekao 'ne', samo se u prolazu nasmijao i pozdravio, to je bilo dovoljno.

No, na druženju Dinamovih nogometaša s djecom u OŠ Jordanovac u Zagrebu, gdje se Theophile jedva izvukao iz mase klinaca, podijelio je već sve autogram-karte, podijelio potpise, odradio stotine selfieja. Pitali smo reda radi je li raspoložen za razgovor, ovoga puta nije odobio četvoricu izvjestitelja.

Odmah u glavu, dakle, što je s novim ugovorom, u kojoj je fazi ta priča, hoće li ostati u Dinamu, s obzirom da mu aktualni istječe na kraju sezone.

- Pričamo, vidjet ćemo što će se dogoditi. Nemam što drugo dodati - šturo je rekao Theophile, a onda ipak dodao:

- Sretan sam ovdje, dvije godine sam u Dinamu, sve je u redu. Ali, znate, to je nogomet, nije tu samo jedan razlog, puno je detalja koji odlučuju o konačnoj odluci. Kažem, nije da ja ovdje nisam sretan, ne, nije to u pitanju, odlaziš ili ostaješ, uvijek je najvažniji klub, hoću li ja ostati ili otići to ne mora biti presudno.

Zagonetan i zakopčan, iz njegovih se odgovora ne može zaključiti u kojem smjeru ide priča, iako smo, iskreno, očekivali da će reći da je dogovor blizu, da vjeruje da će se na kraju on i Dinamo dogovoriti. Međutim, to ni u jednom trenutku nije izrekao.

- Mogu ostati ovdje, mogu otići, ali to stvarno ne ovisi o samo jednoj stvari. Nije u pitanju ovaj ili onaj razlog, vidjet ćemo.

Inače, Theophilea u zadnje vrijeme najčešće spominjemo po utakmici protiv Šahtara i onom laktu u lice Pjatova. Tko zna gdje bi Dinamu bio kraj da nije bile te situacije, igrali bi Modri u drugom krugu Lige prvaka...

- Golman je bio iza mene, vidio sam da me želi odgurnuti i reagirao sam jednim lošim refleksom. Ok, dogodilo se, to je nogomet. Ne želim gledati u prošlost. već samo unaprijed. Znam da će me ljudi često podsjećaju na to, može se o toj situaciji pričati godinama, no ja zbog toga nisam ni najbolji ni najlošiji igrač. Eto, desilo se, ali gledam u budućnost.

Linker
03. svibanj 2024 06:39