CROPIX
BLIŽI SE BAYERN

MAMIĆ: Ako ćemo igrati kao protiv Arsenala...; PIVARIĆ: 'Lewandowski se ispucao'

U redovima zagrebačkog Dinama održali su presicu povodom sljedeće prvenstvene utakmice u 11. kolu HNL-a protiv Osijeka.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. rujan 2015. 15:45

Ista je na rasporedu u petak s početkom u 18h.

Utakmicu su najavili trener 'modrih' Zoran Mamić i dvojac koji je nedavno produljio ugovore, Antonijo Ježina i Josip Pivarić.

Za navijače je posebno zanimljiva vijest da uz predočenje ulaznice s utakmice protiv Arsenala imaju – besplatan ulaz.

"Čeka nas prvenstvena utakmica protiv ekipe koja nam u Osijeku proteklih godina radi dosta problema. Osijek nije u ugodnoj situaciji zbog investitora i imaju svojih problema, ali nećemo razmišljati o tome. Trebamo ih respektirati i moramo biti na razini da bismo ih dobili. Želimo se vratiti pobjedama nakon remija u Splitu i napravit ćemo sve da upišemo pobjedu i sva tri boda – rekao je Mamić.

"Prvenstvo nam je jako bitno i moramo nizati pobjede. Igramo protiv Osijeka i želimo dobiti kako bismo u što boljem raspoloženju krenuti prema Njemačkoj i Bayernu", komentirao je Pivarić.

Uoči susreta protiv Osijeka Mamić ima problema s ozlijeđenim igračima.

"Iskreno, bit će dosta promjena u sastavu, ali i da sada znam koje – ne bih rekao. Ono što sam siguran je da ne možemo računati na Sigalija, Pinta, Schifu i Pavičića. Vjerojatno neće igrati ni Taravel koji osjeća posljedice želučane viroze ni Benković kojeg mislimo da je nakon serije utakmica i ozljede važnije sačuvati za ono što nas čeka.

Jedan od rijetkih u obrani koji je spreman je novi/stari hrvatski reprezentativac:

"Jako sam sretan i ponosan jer mi je drago da se moja dobra forma prepoznala. Svakom sportašu je velika čast igrati za svoju zemlju i jedva čekam okupljanje. Vjerujem da svojim igrama mogu pomoći reprezentaciji", dodao je Pivarić.

Pivarića, kao i sve ostale igrače Dinama, par dana nakon Osijeka čeka susret s jednom od najboljih momčadi svijeta – Bayernom:

"Drago mi je da se Lewandowski ispucao – rekao je kroz smijeh bočni igrač Dinama o impresivnih pet golova koje je napadač Bayerna zabio u jednom poluvremenu prije par dana Wolfsburgu pa nastavio.

"Dat ćemo sve od sebe da im pomrsimo račune. Ja sam sportaš i nikome ne priznam da je bolji dok se ne odigra utakmica. Naravno, oni su jedna od najjačih momčadi svijeta, ali nadam se da oni neće imati dobar dan, a da će nama biti fantastičan.

Slično razmišlja i trener Modrih o srazu u Njemačkoj:

"Što znači dobra utakmica? Izbjeći poraz... Nije to utopija ili junačenje, ali sportski je misliti da možeš odigrati najbolje u životu, oni malo lošije i da se može nešto izvući. Naravno, ne tvrdim da će biti dobro u Njemačkoj, ali ako ćemo igrati kao protiv Arsenala sam uvjeren da možemo biti dobri", zaključio je trener Dinama.

Ulaznice za utakmicu protiv Osijeka su već u prodaji, blagajne rade u četvrtak od 10 do 19 te na dan utakmice od 10 do 18:45. Cijene su sjever 10kn, istok 20kn i zapad 30 kn.

Linker
13. svibanj 2024 10:54