Damir Krajač/EPH
TRAŽI SE I POMOĆ UEFE

MAMIĆ NEZADOVOLJAN 'Ne mogu vjerovati da nam Vlada daje samo 250 tisuća eura godišnje'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. travanj 2016. 18:21

U popodnevnim satima u Zagrebu, točnije u Hypo centru održana je redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. Skupštinu HNS-a otvorio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je iskazao zadovoljstvo radom Saveza i njegovih tijela u proteklom razdoblju te je otkrio i kako će višem savjetniku predsjednika HNS-a Zorislavu Srebriću biti dodijeljeno visoko priznanje Uefe - Dijamantni red časti.

- U 2015. godini aktivnosti i tijela Saveza, kao i svi njihovi sudionici bili su na visokom nivou i vrlo kvalitetni. Održane su dvije skupštine Saveza, dok je IO zasjedao devet puta, a Odbor za hitnost dva puta. Ostale Komisije su također odlično radile, a posebne pohvale zarađuje Arbitražni sud. Organizirali smo i brojne seminare i radionice, radili smo i na pripremama i s nogometnim trenerima iz Prve lige kako bi svima približili Ligu 10, Ligu mladih, županijske nogometne lige i još mnogo toga. Ono najvažnije bez čega HNS ipak ne može su odlasci na europska i svjetska prvenstva. U godini u kojoj smo se trebali boriti za EP imali smo dosta problema od huligana do svastike te želimo da se u skoroj budućnosti privede krivac.

Skupštini HNS-a prisustvovali su i član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec, predstavnik MZOS-a Ivan Milanović Litre, bivši izbornik Miroslav Blažević i proslavljeni nogometaš Josip Skoblar. Osim spomenutih u Hypo centar stigao je i Zdravko Mamić koji se također obratio okupljenima.

- Bio sam učenik Zorislava Srebrića te mu čestitam na priznanju koje će dobiti. Vidjevši projekte koje je hrvatska nogometna obitelj realizirala i koji su u realizaciji moram se upitati kako to da nam Vlada daje samo 250 tisuća eura godišnje. To je sramotno. Treba uložiti u nogometnu infrastrukturu, to ćemo i učiniti uz pomoć Uefe, no treba pomoći i Vlada.

Na Skupštini HNS-a prikazani su i filmovi o natjecanjima i aktivnostima u prethodnom razdoblju, kao i o aktualnim i budućim projektima Saveza.

Linker
17. svibanj 2024 18:51