Damjan Tadić/CROPIX
RASTANAK S BRAZILCEM

Mamić o odlasku Sammira: 'Očekujem da Getafe nešto ponudi inače ostaje do ljeta'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2014. 19:33

Sammir u Getafeu!? U Dinamu o tome nitko ništa ne zna, Brazilac s hrvatskom putovnicom nije se javio u klub, niti ga je itko iz kluba mogao dobiti tijekom jučerašnjeg dana. O tome da je donedavno jedan od glavnih igrača zagrebačkog kluba sve dogovorio da od ljeta zaigra u Primeri, svi u klubu saznali su iz medija kad su stigli u Düsseldorf.

Tko, kada i gdje je pregovaralo sa španjolskim klubom, ostala je nepoznanica za maksimirsko društvo. Jučer smo proveli prijepodne s dinamovcima u njihovoj bazi u hotelu Intercontinental.

- Ako ode u Getafe, želim mu sreću u karijeri - kazao je izvršni predsjednik Modrih Zdravko Mamić.

Nismo primijetili niti zrnce nekakve ljutnje ili razočaranja na njegovu licu, kao da se očekivalo nešto takvo. Naravno da se odmah postavlja pitanje zašto je tako. Zar je moguće da će Sammir, kad mu na ljeto istekne ugovor, besplatno otići u Primeru, a da se u modrom klubu nitko neće dići na zadnje noge? Svih tih silnih godina koliko je Sammir proveo u Dinamo bilo je ponuda, svojevremeno je Malagina navodno iznosila šest milijuna eura. Na njemu se moglo zaraditi, a sad izgleda da od bilo kakve odštete za njega neće biti baš ništa.

- Ako ode na ljeto, onda nećemo dobiti ništa. Ipak očekujem da nam Getafe nešto ponudi - mirno je govorio stariji Mamić.

Izgleda da je Filho ipak ostao ljubimac i nakon svega da su u Maksimiru odlučili ne stvarati mu probleme niti ispaljivati teške rečenice te da mu je takav odlazak možda i nekakva nagrada za sve ono što je pružio u plavom klubu. Dobro se sjećamo, prije otprilike godinu dana Zdravko Mamić je na temu mogućeg Sammirova odlaska bez odštete kazao:

- Ne bismo se željeli sa Sammirom rastati u neprijateljskim odnosima.

Linker
17. svibanj 2024 07:52