Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEKA NA MAKSIMIRU

MAMIĆ 'Potpisujem svaku pobjedu bez primljenog gola, Rijeka zna igrati na rezultat...'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. travanj 2015. 18:06

Druga runda Dinama I Rijeke igra se na Maksimiru. Ulog je finale Kupa koje nudi priliku za Rabuzinovo sunce trofej koji 'modrima' bježi već dvije sezone… Zoran Mamić potpisao bi svaku pobjedu bez primljenog gola.

- A protivnik nije bezazlen. Rijeka zna igrati na rezultat I ima kvalitetu. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u subotu da odvedemo utakmicu na svoj mlin.

Kod Zorana Mamića tenzije zbog sudačkih odluka na Kantridi još uvijek su prisutne u velikoj mjeri. Nije ga toliko pogodio remi do kojeg su domaćini stigli u 94. minuti nakon nepostojećeg kornera koliko činjenica da je izgubio Fernandesa zbog žutog kartona koji je Čileanac dobio na konto slavlja pogotka Sigalija.

- To je jedna od odluka koje su smješne. Ako je pravilo da se sankcionira, onda je bilo puno više takvih situacija. Nije bilo dosljednosti. Pa igrale su dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj I Junior nije pretrčao pola terena da proslavi gol. Unatoč regulama, ta mi je odluka neprihvatljiva I nerazumljiva - naglasio je Zoran Mamić koji nema namjeru žaliti se na Strahonjine odluke.

- Ali, stojim iza svake riječi koje sam izrekao - bio je završni Mamićev osvrt na događaje s prvenstvenog susreta.

Na pitanje u kojim segmentima Dinamo mora pokazati više, Mamić je povukao ručnu.

- Žao mi je šansi koje nismo iskoristili jer smo morali prije 90. riješiti pitanje pobjednika. Detalje ću ostaviti za svlačionicu.

Jasno je da će sastav biti drugačiji u odnosu na prvenstvenu utakmicu. Nema Fernandesa, upitan je Ademi.

- Dobio je po zglobu, dosta je otečeno I boli ga. Poznavajući njegov karakter, znam da silno želi igrati ali nećemo forsirati. U ponedjeljak je bilo prije ne nego da ali do srijede ima dovoljno vremena da se oporavi - otkrio je Mamić koji se nasmijao na konstataciju da je Dinamo pokazao puno više od domaćina na Kantridi.

- Interesananto mi je bilo vidjeti vaše komparacije u najavi u kojima niste ukazivali na to da smo bolji. A nije točno ništa od toga. Rijeka igra jako dobro I ima kvalitetnu ekipu. Mi smo također bili dobri, ali možemo još više od toga.

Jasno je kako će naboj u maksimirskom srazu biti puno veći.

- Ovo nije imalo opterećenja I neizvjesnosti. Razmišljanje I pritisak u glavama igrača je puno veći - podvukao je Mamić.

Opći je dojam kako se Rijeka na Maksimir dolazi braniti.

- Očekujem njihovu defenzivu i igranje na rezultat, ali znate već da se nikada ne opterećujem protivnikom. Više sam skloniji razmišljati kako da naše ideje I zahtjeve sprovedemo s riječi na djelo.

Lani je Rijeka u Maksimiru dobila 1-0 golom Ivana Tomečaka, dok su na Kantridi domaćini slavili pogocima Mitrovića I Kvržića. To je dodatni motiv za Zagrepčane. Bar bi trebao biti...

- Nemam dodatni motiv zbog toga. Rijeka je bila bolja I zasluženo osvojila trofej. Tako to treba gledati.

U odnosu na lanjske sudare, Dinamo je igrački kvalitetniji za razliku od Kekove momčadi.

- Imaju dosta novih igrača dok su im neki važni otišli. Rijeka ima tu pozitivnu atmosferu I navijanje I to je nešto što silno treba respektirati. Iskreno, da ovaj Dinamo ima takvu atmosferu ne bi bilo 14 bodova prednosti već više od 30 - jasan je Mamić.

Što se sastava tiče, Zoki je najavio neke promjene. Možda će se osloniti na statistiku koja sugerira zanimljiv podatak. Ognjen Vukojević nikada nije izgubio od Rijeke, dok Jozo Šimunović nikada nije pobjedio momčad s Kvarnera.

- Imamo nekih ideja I vjerovatno će biti nekih izmjena ali još uvijek razmišljamo - zaključio je trener Dinama.

Inače, u Maksimiru su se odlučili na još jedan korak kako bi privukli navijače na tribine. Cijene ulaznica za utakmicu Kupa su od 30 kuna (Sjever) do 70 (Zapad) a roditelji djece do 14 godina starosti će ulaznicu za Istok dobiti za samo 30 kuna dok će im djeca imati besplatan ulaz (uz prethodno podignutu kartu na blagajni).

Linker
19. svibanj 2024 07:22