EL ARABI SHOW

Mamić Soudaniju povisio plaću za 100 tisuća eura i dobio rušitelja Hajduka i Astre!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2014. 15:00

Zdravko Mamić podigao je godišnju plaću Alžircu El Arabi Hilal Soudaniju za 100.000 eura! Tako sad junak pobjede nad Astrom, koji je u briljantnoj predstavi postigao tri pogotka i upisao asistenciju, godišnje zarađuje 500.000 eura. Međutim, Mamić mu nije podigao godišnju plaću kao nagradu za sjajnu predstavu protiv Rumunja, nego je to napravio prije utakmice na Poljudu, za vrijeme team buildinga na Kornatima. Ispada da je na druženju na Kornatima Dinamo dobio najveće pojačanje!

Valjda vam je svima jasno da Soudani nije došao u Zagreb kako bi u Dinamu završio karijeru, već je Dinamo vidio kao odskočnu dasku za sljedeći, bogatiji transfer. Soudani je prošle sezone bio uz Duju Čopa i Juniora Fernandesa najbolji igrač Dinama, postigavši 16 golova u HNL-u te 3 u Europi. Bilo mu je krivo što nije igrao Ligu prvaka, bio je razočaran nastupima Modrih u Europskoj ligi, ali to se na njemu nije vidjelo, uvijek je bio dobrog raspoloženja, nudio je smiješak kad god ste ga vidjeli. Ipak, računao je da će nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu napustiti Dinamo i napraviti unosni transfer. Njegove nade naglo su se povećale nakon jako dobre predstave protiv kasnijih svjetskih prvaka Nijemaca.

Po povratku u Dinamo čekao je pravu ponudu i realizaciju onog dogovora prije nego što će potpisati ugovor, za Alžirce, a uostalom i za cijeli arapski svijet, stisnuta je ruka jača od bilo kakvog ugovora. Istina, ni jedna konkretna pismena ponuda za njega nije stigla u Maksimir, no znao je da postoje dvije ozbiljne usmene, ona iz Mainza i Hannovera, dva bundesligaša. Oba kluba su na ime transfera Dinamu nudila 3,5 milijuna eura, dok bi Soudani godišnje zarađivao 600.000 eura. Zdravko Mamić takve ponude nije htio ni razmatrati. Prvo iz razloga što je ove sezone odlučio sačuvati momčad i napraviti pamtljivi europski rezultat, a drugo što Dinamo svoje najbolje igrače ne prodaje za tako nisku cijenu. U Maksimiru su procijenili da Soudani vrijedi između 7 i 8 milijuna eura.

Alžirac baš nije bio sretan s takvim raspletom, te njegove igre na početku sezone nisu bile na razini onih koje je pružao prošle. Ipak, u prva tri kola HNL-a zabio je četiri pogotka, a posebno je ostala u sjećanju njegova predstava protiv Lokomotive. Ušao je početkom drugog poluvremena kod rezultata 3:1 za Lokomotivu, da bi u završnici utakmice prvo asistirao Pjaci, a onda s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi autorizirao spektakularni preokret i pobjedu Modrih od 4:3. Također, na startu europskog puta zabio je protiv Žalgirisa i u Zagrebu i u Vilniusu, te bio najzaslužniji što su Modri bez većih stresova prošli dalje. Međutim, to je bilo vrijeme kad se još nadao da bi mogao zgotoviti kakav dobar transfer.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
02. svibanj 2024 08:25