Damir Krajac / CROPIX
RIJEKA U LOVU NA 1. MJESTO

Mamić uoči Kantride: 'Tri uzastopna poraza od Rijeke nisu nam poseban motiv'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2014. 15:26

Zoran Mamić kaže da je sutra na programu trenutačno najkvalitetnija utakmica u hrvatskom prvenstvu. Naravno da se s time svi moraju složiti, jer igraju prvi i drugi koji su ostalima daleko odmaknuli.

- Očekuje nas kvalitetan i dobar protivnik, pun stadion, dobra atmosfera i teška utakmica. Teren je nešto manji nego naš maksimirski, na njemu do izražaja dolaze agresivnije i brže momčadi, one s više želje. Mi ćemo se pokušati prilagoditi tom načinu igre, raditi sve ono što na prošlim utakmicama na Kantridi nismo - kazao je trener Mamić te dodao:

- Zanima se pobjeda, Dinamo uvijek ide na trijumf. Naravno, nešto se pita i protivnika, treba ga maksimalno respektirati. Kao i njihova trenera koji radi sjajan posao. Mi smo u dobrom raspoloženju i dobroj formi, imamo kompletnu momčad na raspolaganju i to me posebno veseli.

Na pitanje koliko će na rasplet današnje utakmice utjecati činjenica da je Dinamo u Europskoj ligi razmontirao Astru, dok je Rijeka pokleknula od Standarda, trener Modrih je rekao:

- Kako će poraz od Standarda utjecati na Rijeku, morate pitati njih. Za nas je dobro kad pobjeđujemo i kad smo u pozitivnom raspoloženju. Puni smo samopouzdanja, što je iznimno dobro. Inače, protiv Standarda sam vidio dobru Rijeku, možda ne u najboljem izdanju, ali solidnu. Rijeka nije trebala izgubiti tu utakmicu. Greškom suca i pojedinačnim pogreškama kod centaršutova suparnika su pali. Ali da je priznat onaj gol Rijeci, sigurno bi se ogled razvio u drugom smjeru.

Dinamo je posljednje tri utakmice od Rijeke izgubio. Hoće li taj podatak biti dodatna "potpala" za današnji derbi?

- Ne mislim da će to biti dodatna motivacija. Makar je jasno kako nije uobičajeno da Dinamo od neke hrvatske momčadi tri puta zaredom izgubi. To se nama praktički nikada ne događa. Rijeka je bila bolja i zasluženo dobila, ali mi smo sad mnogo bolji nego smo bili onda. Mi našu ideju pokušavamo organizirati tako da s pripremama idemo od utakmice do utakmice, svaku pripremamo pojedinačno. Ne živi se od onoga jučer, nego se živi od onoga danas i onoga sutra.

U zaključku, kad smo ga pitali ima li pritiska prije derbija, s obzirom da bi poraz Dinamo mogao gurnuti na drugo mjesto, kazao je:

- To se neće dogoditi! Uostalom, previše je međusobnih utakmica Dinama i Rijeke te ogleda u hrvatskom prvenstvu da se Rijeka ne bi mogla stići ako, ne daj Bože, izgubimo. No, siguran sam da danas nećemo izgubiti!

Linker
17. svibanj 2024 07:00