CROPIX
PRIČA O USPJEHU

MANDŽUKIĆ DOBIO DRUŠTVO U TORINU! IZ HRVATSKE JE OTIŠLA SA 18 GODINA I NA KRAJU POTPISALA ZA JUVENTUS: Jedva čekam Mandžu!

DORIS BAČIĆ Mlada hrvatska nogometna golmanica od petka je članica velikog kluba iz Torina
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. srpanj 2018. 00:38

Mario Mandžukić i Marko Pjaca u petak su dobili društvo u Torinu. Juventus naime sada ima i hrvatskog golmana, pardon, golmanicu! Mlada Doris Bačić (23) ostvarila je san mnogih nogometaša potpisavši za velikana iz Torina...

- Sretna sam, kako ne bih bila. Ženski sastav još nije poznat i jak kao muški, ali kada se Juventus nečega primi, ne treba se bojati da rezultat neće biti vrhunski.

Nismo ni znali da Juventus ima žensku nogometnu ekipu!

- Ovo je druga sezona, a odmah su u prvoj moje suigračice osvojile naslov prvakinja Italije! I izravno idemo u Ligu prvakinja. Sve su to bili razlozi zbog kojih sam izabrala Juventus, plus što ženska talijanska liga jako napreduje. Smatra se da Engleska i Italija u ovom trenutku najvećim koracima grabe prema naprijed. Još uvijek nisu svjetski vrh, ali jako će brzo to postati.

Već je pet godina vani

Doris se u inozemstvo otisnula još prije pet godina, kada je imala samo 18 godina. Čelnici Arsenala - još jednog kluba velikog imena - vidjeli su je na vratima Osijeka i odmah je doveli u London. Međutim, djevojka iz Neuma nikada nije upisala službeni nastup za londonski klub.

- Sve je bilo sjajno, normalno sam radila i trenirala, ali radnu dozvolu nisam uspjela dočekati, iako su me svi u klubu uvjeravali da ću je dobiti.

Nesretna epizoda iz Arsenala nije ju zaustavila. Doris je potom branila na Islandu, u Švedskoj i zadnju sezonu u Anderlechtu, s kojim je osvojila naslov prvakinja Belgije. Standardna na vratima nije bila samo u Švedskoj.

- Rosengard je velik klub, među pet najvećih u Europi, redovito je u završnicama Lige prvaka. Tamo je na vratima već bila jedna Islanđanka i kako je ona branila sjajno, za mene nije bilo prostora. Kada si igrač u polju, onda uvijek možeš dobiti priliku, kada si golman, moraš biti strpljiv, u protivnom moraš promijeniti profesiju.

U kampu s dečkima

Što kažu nove suigračice, kako je biti igračica Juventusa?

- Oko nas nije pompa kakva vlada oko muške momčadi, ali kažu da imamo dosta navijača na utakmicama. Također imamo i sjajne uvjete za rad, identične kao i muški dio Juventusa.

U istom ste kampu?

- Jesmo, treniramo na istim terenima, jedno utakmice igramo na različitim stadionima.

To znači da ćete viđati muški dio kluba, kome se najviše veselite?

- Mariju Mandžukiću! Jedva čekam da ga upoznam, on je čudo od igrača, a sada je i drugi na svijetu.

A Ronaldo?

- Faca je, ali nije kao Mandžukić, Mandžo je poseban.

Linker
03. svibanj 2024 14:01