REUTERS/Sergei Karpukhin
SLUŽBENA PRESICA

MANDŽUKIĆ I KRAMARIĆ IZAŠLI PRED NOVINARE DVA DANA UOČI POLUFINALA 'Umor? Pa, mi možemo igrati već danas, a Modrić zaslužuje Zlatnu loptu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2018. 19:52

Dva dana uoči polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske pred novinare su izašli Mario Mandžukić i Andrej Kramarić.

Znači li to da su dvojica napadača na presici da će Hrvatska protiv Engleske zaigrati s dva napadača?

"Nismo o tome razgovarali. Prerano je govoriti o tome", rekao je Mandžukić.

"To je zapravo pitanje za izbornika, ne za nas", dodao je Kramarić.

Jeste li znali da je oko 6000 navijača slavilo pobjedu Hrvatske u Njemačkoj?

"Pretpostavili smo jer ima puno Hrvata u Njemačkoj i cijeloj Europi. Hvala na podršci, Hvala svima na podršci", rekao je Kramarić.

"Kada vidimo da smo svi kao jedno, naravno da nam je to veliki poticaj i dodatna motivacija."

Je li Hrvatska favorit protiv Engleske s obzirom na iskustvo i zvijezde?

"Šanse su 50-50. Sve ekipe koje su ovdje su zasluženo tu. Nemamo straha protiv nikoga, ali slažem se da imamo dobre igrače i iskusne", odgovorio je Mandžukić

"Teško mi je reći tko ima prednost", nadovezao se Kramarić.

Je li Hrvatska za Englesku najteži suparnik dosad i hoćete li pozdraviti Jamieaja Vardyja?

"Da, hoće. Moram reći da je Engleska za mene bila jedan od favorita i prije SP-a. Svi su mladi, željni dokazivanja. Nemaju glumaca. Bit će mi drago vidjeti Vardyja koji je sjajan momak, bili smo cimeri u Leicesteru".

_

Utjecaj Dalića na momčad?

"Već smo puno razgovarali o tome. Dalić nam je jako bitan. Miran je i puno razgovara s igračima, nismo ga puno vidjeli ljutog ili nervoznog. To puno utječe na nas igrače. Mi ga pratimo i vjerujemo i njemu i njegovom stručnom stožeru. On je sigurno jedan od razloga za uspjeh", rekao je Mandžo.

Umor?

"Mi smo spremni već danas za igru. vo je polufinale SP-a, nema igrača koji bi se žalio na nešto.Uostalom to ćete i vidjeti na terenu", rekao je Mandžo.

Što kažete o mogućnosti da Luka Modrić osvoji Zlatnu loptu?

"On je za taj uspjeh radio godinama. On je naš kapetan i vuče nas i iskreno mu želim da dobije Zlatnu loptu, zaslužuje ju. Sada moramo misliti na uspjeh cijele ekipe, a on na kraju neka bude taj kojeg će izabrati. Zaslužuje to", objasnio je Mandžukić.

Imate ove godine iskustva s Kaneom, Allijem, Trippierom. Koliko su dobri kao i cijela Engleska?

"Već smo rekli da je drugačije igrati za klub i reprezentacije. Naravno da znam sve engleske igrače, mam visoko mišljenje o njima. Kao što sam rekao, šanse su 50-50".

Koji stil igre odgovara Hrvatskoj?

"Rekao bih da su Englezi malo promijenili stil igre. Oni za mene igraju dobar i atraktivan nogomet. Teško je reći što kome paše. Velik je ulog i trebat će bit koncentriran posebice u obrani. To znaju biti utakmice u kojima odluče greške ili individualna kvaliteta", rekao je Kramarić.

Osjećate li veliki pritisak uoči polufinala?

"Nama je najveći pritisak prošao nakon Danske. Sada uživamo u ovome što nam se događa i puno nam je lakše. Postoji malo pritiska, ali veselimo se što smo tu", izjavio je Mandžukić.

Iskustva o Engleskoj i igranju u Engleskoj.

"Ekipa je gazila kroz cijelu sezonu i ja nisam dobio pravu priliku. Veliko mi je iskustvo osvajanje naslova s Leicesterom, a razumljivo je da trener nije želio mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Bilo je to sjajno iskustvo o kojem bih mogao pričati danima, ali nadam se da ću godinama moći pričati o osvajanju Svjetskog prvenstva", zaključio je Kramarić.

Linker
02. svibanj 2024 22:30